Den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) siger, at salget af Dong-aktier til amerikanske Goldman Sachs er en dårlig forretning for staten.
Landets nuværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), siger til gengæld, at handlen er det bedste for de danske skatteydere.
Men det er alt for tidligt at være så skråsikker, mener obligationsanalytiker Jens Houe Thomsen fra Jyske Bank.
- Man skal se det her i et større og mere langsigtet perspektiv, siger Jens Houe Thomsen.
- Hvis det er denne konstruktion, som giver den største mulighed for, at man kan trække omkostninger ud af Dongs kommende betalinger af havvindmøller, kan det sagtens vise sig at være den bedste og dermed rigtige løsning, siger han.
- Umuligt at give garantier
En række socialdemokrater og SF'ere har kritiseret regeringens aftale om at sælge 19 procent af Dong til Goldman Sachs, som Poul Nyrup Rasmussen eksempelvis beskriver som et "anløbent selskab" på grund af firmaets rolle op til finanskrisen.
Kritikken er ud fra et rent forretningsmæssigt synspunkt dog en smule overdrevet, mener Jens Houe Thomsen fra Jyske Bank.
- Der er ingen, der kan give garantier om, at handlen er god, men jeg mener heller ikke, at man med den kraft, der er blevet lagt for dagen, kan sige, at handlen er dårlig, siger han.
Bjarne Corydon og Deng Xiaoping
Debatten om salget til Goldman Sachs frem for andre drejer sig i højere grad om moral og etik end om pris, vurderer Jens Houe Thomsen.
Det er bestemt ikke en irrelevant debat, men det er tydeligt, hvor regeringen har sine prioriteter, mener obligationsanalytikeren.
- Man kan sige, at Bjarne Corydon og Finansministeriet gør Deng Xiaopings ord til sine, da han sagde, at det er ligegyldigt, hvilken farve katten har, når blot den kan fange mus, siger Jens Houe Thomsen.
Folketinget diskuterer lige nu aftalen, der betyder, at Goldman Sachs bliver medejer af Dong. Goldman Sachs køber nye aktier i Dong for otte milliarder kroner og overtager 19 procent af aktierne.