Den tidligere mesterbokser Hans Henrik Palm er i dag nærmest ruineret og skylder flere hundrede millioner kroner væk til flere banker, ikke mindst den kriseramte Amagerbanken.
Men i stedet for at erklære ham konkurs og sælge hans værdier, har bankerne ansat Hans Henrik Palm til at administrere og passe på værdierne i hans underskudsplagede virksomhed, herunder også den villa i Hellerup, hvor Hans Henrik Palm bor i dag.
Tjener 40.000 pr. måned
En villa direkte ned til Øresund erhvervet for nogle år siden for den nette sum af 75 millioner kroner, men i dag belånt for 85 millioner kroner.
Hans Henrik Palms ansættelse i de banker, han har påført store underskud, bekræftes af flere kilder overfor DR Nyheder. Ifølge disse kilder får Hans Henrik Palm hver måned næsten 40.000 kroner i løn for at passe på sine egne ejendomme.
Bankerne, der således har Hans Henrik Palm på lønningslisten, tæller blandt andre Amagerbanken, den nu krakkede Roskilde Bank og Forstædernes Bank, der i dag er overtaget af Nykredit.
Alle tre banker, der har tabt store beløb på Hans Henrik Palms finanseventyr, hvor han blandt andet har været storaktionær i Parken Sport og Entertainment og Molslinjen.
Hans Henrik Palms virksomhed har i dag en samlet gæld på 377 millioner kroner. For at sikre ham yderligere har Amagerbanken accepteret, at eks-bokseren ikke afdrager på sin gæld til Amagerbanken, men gerne til sine andre kreditorer.
Anstødelig metode
At ansætte en person med stor gæld til at administrere sine egne ejendomme er en konstruktion, som Finansrådgiver Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg aldrig har set før og finder dybt betænkelig.
- Man ansætter en person til at passe på sine egne ejendomme, og det er dybt anstødeligt, da der her er en stor egeninteresse i dette arrangement. Ingen har tidligere haft kendskab til dette arrangement, og det fjerner nærmest den sidst rest af tillid til Amagerbankens ledelse. Den tynde tråd, bankens fremtid hænger i, er blevet endnu tyndere, hvis der overhovedet er en tråd tilbage, siger Kim Valentin.
Aktionærforening chokeret
Amagerbankens bestyrelsesformand advokat N. E. Nielsen ville i dag efter bankens ekstraordinære generalforsamling ikke kommentere bankens aftale med Hans Henrik Palm, selv om han erklærede sit kendskab til aftalen, men henviste i stedet til bankens direktør, der dog skyndte sig til et møde med en bemærkning om, at han ikke vil kommentere kundeforhold.
Dansk Aktionærforening er nærmest chokeret over oplysningerne.
- Det er dybt forkasteligt overfor de mange små aktionærer, der har tabt mange penge på at eje Amagerbank-aktier. Det er næsten Ebberød Bank, siger Anna Marie Schou Ringive fra Dansk Aktionærforening.
Ingen kommentarer
Hans Henrik Palm selv ønsker ikke at lade sig interviewe til DR Nyheder, men henviser til, at aftalen med bankerne "er fortrolig".
Hans Henrik Palm startede sin karriere efter boksningen med at opbygge en kæde af fitness-centre, som blev grundlaget for hans opstigning i erhvervslivet.
Amagerbankesns aktionærer godkendte på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag, at bankens aktiekapital nedskrives, og der udstedes nye aktier til salg. Et nødvendigt skridt for at redde banken.
Men ingen har endnu givet tilsagn om at ville købe de nye aktier, og kan banken ikke sælge nok af de nye aktier, er bankens dage som selvstændig bank talte.