Baggers forsvundne millioner måske fundet

På mandag starter sagen mod Stein Baggers partner, svenskeren Mikael Ljungman. Samtidig menes Baggers hidtil forsvundne millioner at være fundet i USA.

De hidtil forsvundne millioner i Stein Bagger-sagen menes at være fundet i USA. (© DR)

Kuratoren i det krakkede IT Factory, Boris Frederiksen er tæt på at have lokaliseret de 200 millioner kroner, som ellers har været sporløst forsvundet, siden Stein Baggers store svindelnummer blev afsløret.

- Jeg føler at vi i dag, modsat for et års tiden har et ret godt bud på, hvor pengene kan være forsvundet hen, siger Boris Frederiksen til DR Nyheder.

Ved retten i Lyngby fik Stein Bagger den 12. juni 2009 syv års fængsel for sin rolle i danmarkshistoriens hidtil største svindelkompleks - IT Factory-sagen.

Hvor var pengene gemt?

Men selv om Stein Bagger i retten tilstod at have franarret en række banker 831 millioner kroner, var der en afgørende ting, han undlod at fortælle: Hvor en stor del af pengene fra bedrageriet er gemt.

200 millioner kroner har hidtil været pist forsvundet. Men nu har kurator Boris Frederiksen fået færten af pengene.

- Jeg er kommet i besiddelse af et meget omfattende materiale, over 20.000 dokumenter. Hvis oplysningerne kan verificeres, er det et meget godt bud på, hvor pengene kan være forsvundet hen, siger Boris Frederiksen.

Hvem der har afleveret materialet til konkursboet, vil Boris Frederiksen ikke oplyse.

- Jeg interesserer mig for, om materialet kan verificeres, og det arbejder vi på nu, siger Boris Frederiksen.

Ljungman for retten mandag

På mandag kommer svenskeren Mikael Ljungman, som Stein Bagger har udpeget som sin partner, for retten i Lyngby.

Mikael Ljungman er anklaget for i ni tilfælde at have bistået Stein Bagger med svindelen og er tiltalt for groft bedrageri til i alt 262 millioner kroner.

Ifølge TV-Avisens oplysninger er teorien, at en del af de forsvundne millioner er kanaliseret gennem Mikael Ljungmans selskaber og videre ud i verden - med formodet endestation i USA.

IT-firma i USA

Meget tyder på, at interessen samler sig om IT-firmaet Getfugu, der ledes af en af Mikael Ljungmans nære partnere, svenskeren Carl Freer.

- Vi overvejer at anlægge retssager, når valideringen af materialet er færdig, siger Boris Frederiksen.

Mikael Ljungmans forsvarer, Ebbe Mogensen, ønsker ikke at kommentere sagen, ud over at hans klient nægter sig skyldig.

TV-Avisen har uden held forsøgt at få en kommentar fra Getfugu.