Kasper Kopping er ikke længere ansat på Se og Hør, hvor han har været journalist de seneste ni år.
Som sigtet i sagen om ugebladets overvågning af kendtes kreditoplysninger kan han ikke længere være en del af holdet. Fyringen kommer derfor ikke som en overraskelse for journalisten.
- Den havde jeg jo set komme, og jeg er da frygtelig ked af det og skuffet over, at jeg skal stoppe på Se og Hør, men det er en aftale, vi har lavet i gensidig forståelse, siger Kasper Kopping til DR Nyheder.
"Burde måske have sagt nej"
Han er ikke bitter på hverken Aller Media eller cheferne i huset.
- Jeg er jo ikke dum - jeg ved godt, det kan være svært at have mig siddende på en mere eller mindre ledende post på Se og Hør og samtidig være sigtet i en sag med de beskyldninger, der nu er, siger Kasper Kopping.
Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad det præcis er, hans rolle er i forhold til tys tys-kilden og overvågningen af de kendte. Til gengæld er han ikke i tvivl om, hvorfor han har gjort, som han gjorde.
- De ting, jeg måtte have udført, har jeg udført på chefordre og med deres opbakning. Det er dem, der har fortalt mig, at det var min opgave. Jeg kunne måske have sagt nej, og det burde jeg have gjort, men det gjorde jeg ikke, siger Kasper Kopping.
Kopping tager ikke skraldet
Fredag offentliggjorde Aller Media, at koncernen har fyret tre medarbejdere. Samtidig har Allers administrerende direktør, Pål Thore Krosby, orienteret de ansatte om resultaterne i en intern undersøgelse af sagen.
Selvom Kasper Kopping er en af de få menige journalister, politiet har sigtet, så føler han ikke, at han tager skraldet for de chefer, der satte ham i sving med ulovlighederne på ugebladet.
- Det kan føles som om, at jeg tager skraldet for nogle medarbejdere, som allerede er stoppet på Se og Hør for længst. Men sådan føler jeg det nu ikke selv, siger han og fortsætter:
- Men jeg synes stadig, det er ærgerligt, at jeg må stoppe (på ugebladet, red.), fordi jeg har givet alt på Se og Hør i ni år og været en utrolig loyal medarbejder - og set i bakspejlet måske også en tand for loyal.
På med ja-hatten over for cheferne
Kasper Kopping understreger, at der på Se og Hør dengang herskede en anden kultur, end man finder på ugebladet i dag.
At der var tale om ulovlig overvågning, har da også strejfet ham flere gange.
- Selvfølgelig har man tænkt over det, men sådan var kulturen dengang, og man havde ja-hatten på. Vi var klassens frække dreng - når cheferne bad én om at gøre noget, og så gjorde man det. Burde man have sagt nej? Ja, det burde man måske nok, men sådan var kulturen ikke rigtig. Da gik man all in på sit job og gjorde, som chefen bad om, siger den tidligere Se og Hør-journalist.
I dag kan han godt se, at han skulle have handlet helt anderledes og have stoppet brugen af tys-tys-kilden.
- Jeg skulle have sagt fra og stoppet det dengang. Men jeg vil sige, jeg synes ikke, det var min opgave at stoppe det. Det starter ved cheferne, og det var ligesom dem, der tog beslutningen om, hvad der skulle ske. Der burde den have været stoppet - ikke hos mig, siger han.