Aller-Koncernen forpligter sig ikke til at offentliggøre alt i den uvildige undersøgelse, som de har iværksat efter Se og Hør-skandalen.
Det fremgår af et brev, som advokaterne bag undersøgelsen har sendt til manden bag afsløringerne, Ken B. Rasmussen.
Derfor kan vi være sikre på, at hvis noget i undersøgelsen peger mod ledelsen selv, så ser det ikke dagens lys. Det vurderer juraprofessor Lars Bo Langsted.
- Man må først og fremmest se undersøgelsen som et ledelsesværktøj, og hvis undersøgelsen peger på nogen i ledelsen, så ønsker en privat virksomhed at holde sådan noget inden døre, siger han til DR Nyheder.
Det har tirsdag aften ikke været muligt for dr.dk, at får en kommentar fra Aller Koncernen.
Den halve sandhed
Selvom undersøgelsen er slået stort op som en uvildig kulegravning af, hvad der er sket i forbindelse med ugebladet Se og Hørs overvågning af kendte og kongeliges kreditkortoplysninger, kan offentligheden ikke regne med at få alt lagt frem på bordet.
- Når man som offentlighed ser undersøgelsens resultat, må man sige, at der ingen garanti er for, at vi har fået det hele af vide, siger professor Lars Bo Langsted om Aller-undersøgelsen.
Sikkerhed for medarbejdere
Ifølge juraprofessoren er den fremgangsmåde, som advokaterne benytter sig af, den eneste måde, hvorpå Aller kan komme sandheden nærmest.
- Det er først og fremmest betryggende for den enkelte medarbejder, og den eneste måde man kan sikre, at en undersøgelse bliver så sandfærdig som muligt er, forklarer han.
Men undersøgelsen er langt fra tilfredsstillende for folk uden for koncernen:
- Men hvis man sidder udenfor som offentlighed og regner med, at man får at vide, hvad der er op og ned i sagen, så kan den her undersøgelse ikke tilfredsstille det behov, siger Lars Bo Langsted.