Aller vælger nu at undersøge hele mediekoncernen for ulovlige metoder efter Se og Hør-sagen, hvor kreditkortoplysninger blev lækket fra kendte danskere.
Det oplyser Aller i en pressemeddelelse.
- Aller Koncernen har besluttet at gennemføre en uvildig undersøgelse af, hvorvidt, der blandt nuværende eller tidligere ansatte i organisationen er gjort brug af oplysninger, der kan vurderes, at være ulovligt tilvejebragte og i hvilket omfang, der blandt de pågældende medarbejdere, uanset deres placering i koncernen, har været kendskab hertil og kendskab til mulig betaling for de meddelte oplysninger, skriver Aller.
Aller har i forvejen igangsat en uvildig undersøgelse af ugebladet Se og Hør, efter det kom frem, at en medarbejder hos det daværende PBS (nuværende Nets) systematisk havde lækket kreditkortoplysningerne til Se og Hør fra 2007 til 2012.
Advokat skal interviewe medarbejdere med kendskab til læk
Det er advokat Henrik Stagetorn og statsautoriseret revisor Mikkel Sthyr, der skal foretage den omfattende undersøgelse af hele koncernen, som har et ugentligt oplag på 729.000 blade. Koncernen ejer blandt andet ugeblade og magasiner som Billed-Bladet, Familie Journal, Femina, Kig Ind og modebladet Elle.
I pressemeddelelsen skriver Aller, at undersøgelsen kommer til at være 'fuldstændig uafhængig' af Aller Koncernen.
Stagetorns hovedopgaver bliver blandt andet at undersøge Allers metoder til at finde historier, herunder koncernens betalinger til kilder eller tip fra kilder, som kan være tilvejebragt ulovligt fra 1. januar 2008 til 30. april 2014.
Desuden skal advokaten interviewe nuværende eller tidligere medarbejdere i koncernen, der har eller har haft kendskab til den såkaldte 'tys tys-kilde'.
Personerne, som bliver interviewet, deltager frivilligt.
Hemmelig kilde sigtet
Politiet har allerede sigtet 'tys tys-kilden' for at have lækket oplysningerne til Se og Hør, og man forventer, at der bliver rejst flere sigtelser i sagen.
Sagen har kostet tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup jobbet som politisk redaktør på TV2, ligesom ugebladets tidligere nyhedschef Lise Bondesen har forladt sit job på Ekstra Bladet som følge af skandale-sagen.
På Se og Hør og Billed-Bladet er flere journalister blevet sendt hjem fra arbejde, mens den uvildige undersøgelse pågår. Og udgiver-direktør i Aller Per Ingdal har fremrykket sin barsel.
Formand for Allerfond trak sig
Torsdag valgte Allerfondens bestyrelsesformand juraprofessor Linda Nielsen at trække sig, fordi hun ikke kunne få flertal for et forslag om en mere tilbundsgående undersøgelse.
- På det foreliggende grundlag mener jeg ikke, at jeg samvittighedsfuldt kan fortsætte som bestyrelsesformand. Jeg har derfor i dag informeret bestyrelsen i Allerfonden om, at jeg har valgt at træde tilbage som bestyrelsesformand med øjeblikkelig virkning, udtalte hun i en pressemeddelelse.
Overdirektør i koncernen Bettina Aller har beklaget ulovlighederne på Se og Hør, men har sagt, at Se og Hør ikke behøver at lukke.