BT offentliggør torsdag tre mails, som ifølge avisen dokumenterer, at Se og Hør har gjort brug af ulovlig overvågning ved hjælp af kendte menneskers kreditkortoplysninger.
Mailsene er fra 2008, 2009 og 2010 og er sendt rundt til i alt 16 forskellige medarbejdere hos Se og Hør - herunder de to tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen.
I mailsene er beskrevet, hvordan Se og Hør kunne bestille en særlig kilde med adgang til datavirksomheden Nets' databaser, der så kunne videregive kendtes bankoplysninger.
Udbad navne på kendte, der skulle overvåges
Mailsene er sendt til Se og Hør-medarbejderne fra en ansat på ugebladet, som ifølge BT havde den tætteste kontakt til kilden hos Nets, der videregav de ulovlige oplysninger mod betaling.
I mailsene opfordres de øvrige modtagere ifølge avisen til at byde ind med navne på flere kendte personer, der kan tilføjes til det overvågningsnetværk, der angiveligt var sat op, og som Se og Hør løbende motog informationer om.
Også redaktionschef Kim Bretov, der er sendt hjem fra Se og Hør og Lise Bondesen, der i dag arbejder for Ekstra-Bladet og onsdag bekræftede ægtheden af påstandene om overvågning, står som modtager af de pågældende mails.
Det er ikke lykkedes DR Nyheder at komme i kontakt med Lise Bondesen, mens Kim Bretov ikke ønsker at udtale sig.
Har haft store konsekvenser
Sagen om Se og Hørs påståede brug af ulovlige overvågningsmetoder opstod i kølvandet på udgivelsen af bogen 'Livet, Det Forbandede', som er skrevet af tidligere journalist på Se og Hør Ken B. Rasmussen.
Den historie tog BT op, og den har siden ført en stribe konsekvenser med sig. Blandt andet er i alt 10 tidligere eller nuværende Se og Hør-journalister sendt hjem fra deres arbejdsplads, mens tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup har opsagt sit job som politisk kommentator på TV2.
Politiet er i gang med at undersøge påstandene, mens bladhuset Aller har iværksat en intern undersøgelse for at komme til bunds i sagen. I værste fald kan chefredaktørerne stå til seks års fængsel for ulovlig overvågning.
Henrik Qvortrup ønsker ikke at kommentere oplysningerne over for DR Nyheder. Det er ikke lykkedes at komme i kontakt med Kim Henningsen.