Qvortrup: Jeg kunne have spurgt mere ind til kildes oplysninger

Den nu tidligere poltiske kommentator på TV2 skriver i en udsendt pressemeddelelse, at han har mødt den kilde, der angiveligt har lækket fortrolige kreditkortoplysninger om de kendte til Se og Hør.

Den tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, siger nu, at han burde have spurgt mere ind til, hvor en kilde fik oplysninger om de kendte fra. (Foto: © Liselotte Sabroe, Scanpix)

Se og Hørs tidligere chefredaktør, Henrik Qvortrup, siger, at han burde have undersøgt den kilde, som angiveligt videregav fortrolige kortoplysninger om kendte til ugebladet, nærmere.

- Med den viden, der nu er fremkommet, indser jeg, at jeg kunne have spurgt mere ind til de nærmere omstændigheder i forbindelse med denne kildes oplysninger. Jeg beklager, at det ikke skete, skriver han i en pressemeddelelse på TV2's hjemmeside.

Henrik Qvortrup forklarer desuden, at han har hilst på kilden og godkendt de honorarer, som vedkommende modtog for at vidergive oplysninger.

- Min viden om denne kilde var, at han i flere tilfælde var i stand til at levere korrekte oplysninger til bladet. Derfor attesterede jeg udgiftsbilagene, når de blev præsenteret af journalisterne, som jeg forstod havde kontakt til kilden.

Fjerner fokus fra faglighed

Henrik Qvortrup valgte tirsdag at træde tilbage som politisk kommentator på TV2 efter at påstande om, at Se og Hør har foretaget ulovlig overvågning af kendte danskere, kom frem.

I pressemeddelelsen skriver han, at opsigelsen sker for at undgå, at hans person skal skygge over TV2's politiske dækning.

- Selv om begivenhederne for mit vedkommende daterer sig seks år tilbage i tiden, er jeg således ikke i tvivl om, at sagen i nogen tid fremover vil fjerne fokus fra min faglighed som politisk journalist, skriver han.

Vil bidrage til undersøgelser

Både Aller Press, der udgiver Se og Hør, og politiet har igangsat undersøgelser af sagen.

- Det hilser jeg velkomment, og jeg agter at bidrage konstruktivt, for så vidt angår min chefredaktør-periode, skriver Henrik Qvortrup.