Superhelte er Hollywoods nye darlinger

Store sværd, gigantiske muskler og superheltekræfter er guf for Hollywood. Mindst 29 amerikanske superheltefilm kommer i biografen i løbet af de næste par år. Anmelder frygter, at det kan tage overhånd.

Filmen om Wonder Woman med Gal Gadot i hovedrollen, får premiere i 2017. Hun er en af de superhelte, som Hollywood satser hårdt på de næste par år. (© PR-foto)

Er du til superhelte med massive muskler, overnaturlige kræfter og kvinder i rustninger med store sværd, så er der grund til at glæde sig.

Film om den grønne Hulk, tordenguden Thor, Batman og Wonder Woman vil fremover sprøjte ud af studierne i Hollywood.

I løbet af de næste seks år har de amerikanske filmstudier i samarbejde med tegneserieselskaber planer om at lave mindst 29 film, hvor de onde og gode giver hinanden tørre, solide tæsk.

Det står klart, efter de store selskaber som Marvel, Fox, DC og Sony nu har præsenteret deres udgivelsesplaner for de kommende år.

Superhelte erobrer lærredet fra 2015

Festen går i gang i foråret 2015, hvor 'Avengers: Age of Ultron' får amerikansk premiere. Senere på året bliver den efterfulgt af filmene 'Ant-Man' og 'The Fantastic Four', men særligt i 2016 går biograferne amok i superhelte.

I februar får anti-helten Deadpool sine egen film. Måneden efter stiger Batman ind i sin pumpede batmobil, og derefter kommer hele fem andre superheltefilm.

I 2017 trækker Wolverine sine klør ud igen, krigskvinden Wonder Woman svinger sine våben i sin egen film, Thor kaster hammeren i filmen 'Ragnarok', og den første sorte superhelt Black Panther får også hovedrollen i sin egen film.

Sådan fortsætter superheltene med at sidde solidt på filmplakaterne for 2018 og 2019, skriver blandt andet The Hollywood Reporter.

Hollywood gør det for at få penge i kassen

Hollywoods begejstring for superheltene kommer ikke bag på Christian Monggaard, der er anmelder film for Information.

Han mener, at masseproduktionen sker, fordi det er en god forretning - både for filmstudierne, men også for tegneserieselskaberne som Marvel og DC.

- Warner, der ejer DC, og Disney, der ejer Marvel, har fundet ud af, at der er penge i de her film, fordi de garanterer et stort publikum. Der har været gode film om superhelte, og appetitten på disse film er stor - og derfor bliver de ved, siger Christian Monggaard.

Samtidig forsøger Hollywood også at hente flere penge fra asiatiske lande som Kina, hvor superheltefilmen 'Transformers 4' er blevet den bedst sælgende film nogensinde.

Også når det gælder tv-serier satser Marvel og DC intensivt på superheltene, fortæller Christian Monggaard. Derfor frygter han, at publikum kan få for meget.

- Hvis selskaberne ikke gør det her på en begavet måde, er der risiko for at markedet bliver mættet. Vi har været vant til, at der kommer to af den her slags film om året, men nu bliver det kun vildere og vildere. Jeg synes, det er for mange, og jeg er bange for, at det er bekymrende pengemænd, der er drivkraften bag, og filmene ikke bliver gode nok, siger han.

Masser af film - men ikke mange priser

Hollywoodselskabernes higen efter superhelte har fået instruktøren bag filmen 'Captain America: The Winter Soldier', som får premiere i 2016, til at kritisere, at oscarkomitéen ikke er mere åben over for den type film.

Instruktøren Joe Russo mener ifølge Deadline Hollywood, at det mærkeligt, at tegneseriefilmene kun får ros for deres økonomiske fordele, men sjældent får prestigefyldte priser.

Christian Monggaard er enig i, at Christopher Nolan havde fortjent at blive nomineret til en Oscar for sine Batman-film, men han mener, det bliver svært for genren at få de store priser.

- Det er vanetænkning fra oscarakademiet. Man har en idé om, at komedier eksempelvis ikke kan vinde, og det samme gælder for superheltefilm. Det bliver svært for dem at få priser, fordi priserne normalt bliver givet til de mere alvorlige film.