Regeringen har valgt at indgå et forlig om den kommende medieaftale med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance som de eneste partier.
Dermed er et bredt forlig ikke længere muligt. Socialdemokraterne, SF og De Radikale har forladt forhandlingerne, bekræfter De Radikales medieordfører Jørgen Poulsen over for DR kultur.
- Det er faldet på, at regeringen absolut vil finde pengene til en ny kanal ved at skære i Danmarks Radio, siger Jørgen Poulsen til DR Kultur.
DR mister 700 millioner
Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen mener, at de tre partier er "blevet smidt ud fra forhandlingerne", fordi regeringen nægtede at give sig.
- DR mister omkring 700 millioner over de næste fire år. Og vi regner med, at DR skal fyre 2-300 medarbejdere. Og det går altså udover DRs programvirksomhed, og det kan vi ikke være med til, siger Mogens Jensen til DR Nyheder.
Han henviser til, at DR de seneste år allerede har nedlagt 521 stillinger som følge af besparelser efter byggeriet af DR Byen.
125 millioner kroner til P1-klon
Jrøgen Poulsen henviser mere konkret til kulturminister Per Stig Møllers ambitioner om at lave en konkurrent til radioens P1, som skal drives af en privat aktør, men som skal have 125 millioner offentlige kroner i ryggen.
De penge, mener kulturministeren, skal tages fra DR.
- I regeringens oplæg skal Dr betale 50 milllioner kroner for at miste P2. Men DR fik aldrig ekstra penge, da man fik den fjerde radiokanal. Så det er en decideret nedskæring, mener Mogens Jensen.
Og den kamel har oppositionen ikke kunnet sluge, og derfor har de tre partier valgt at forlade forhandlingerne.
Dermed er der frit spil for regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal alliance til at strikke en aftale sammen, som de fire partier kan blive enige om.
Ny fyringsrunde på vej i DR
Alle fire partier har tidligere med glæde talt om den nye radiostation, ligesom det synes sikkert, at DR tvinges til at lægge meget af sin produktion ud i byen.
Ifølge DR Kulturs oplysninger var oplægget fra regeringen, da oppositionen forlod forhandlingerne, at public service-puljen skulle stige fra 75 millioner til 140 millioner over de kommende fire år, ligesom DRs aktiviteter på DAB og internettet skal indskrænkes.
Tidligere på måneden forlod Enhedslisten forhandlingerne.