Terror-støtte dommen bliver anket

Dommen over Figthers+Lovers bliver anket hele vejen, siger de dømtes forsvarer. Enhedslisten vil have loven revideret, hvis dommen fra Østre Landsret står ved magt.

Medlemmer af foreningen Figthers+Lovers præsenterer det nyeste design i de kontroversielle tekstiler, foreningen har solgt til fordel for PLFL og FARC. (Foto: © Kristian Juul Pedersen, Scanpix)

Terror-loven bør tages op til revision, mener Enheslisten efter domfældelsen i Østre Landsret i dag mod gruppen Figthers + Lovers.

- Vi vil afvente en eventuel ankesag ved Højesteret, men hvis dommen mod aktivisterne fastholdes vil vi foreslå, at terrorlovgivningen tages op til revision, siger fungerende gruppeformand Per Clausen.

Absurd tolkning

- Dommen viser, at vi havde ret, da vi advarede mod vedtagelsen af de nye terrorlove. Lovgivningen medfører en kriminalisering af solidaritetsarbejde med bevægelser der kæmper mod undertrykkelse eller en besættelsesmagt. Det er jo absurd, at for eksempel støtte til Sydafrikas antiapartheid-bevægelse i dag ville blive anset som terror-støtte, siger Per Clausen.

- Et andet problem er, at lovgivningen, på grund af sin uklare definition af terrorisme, gør det næsten umuligt for den enkelte borger at vide, om hun bryder loven ved at støtte sociale bevægelser i andre lande, mener gruppeformanden.

Mandele måtte vente

En af de dømte i sagen, Ulrik Kohl, siger efter dommen, at terrorlovgivningen er "helt hul i hovedet". Men han er tilfreds med at en af de tiltalte blev frifundet.

- Dommerne har ikke kunne stå i mod det store politiske pres, og har forsøgt at dele sol og vind lige, ved at dømme nogen og frikende en, siger Ulrik Kohl.

- Vi fortsætter ufortrødent, siger en anden af de dømte, Michael Schølardt.

- Nelson Mandela var 90 år gammel, da han blev fjernet fra USA's terrorliste. FARC og PFLP må vente et par år med at blive fjernet fra EU's, siger Michael Schølardt, der er direktør for Fighters+Lovers.

Dommen ankes

Umiddelbart efter dommen gjorde forsvarsadvokat Thorkild Høyer det helt klart, at man vil appellere sagen, om nødvendigt helt til menneskeretsdomstolen i Strasbourg.

- Foreløbig står vi med to forskellige afgørelser. En frifindelse i byretten og en domfældelse i landsretten. Vi går videre med det her til Højesteret og ellers til Strasbourg, sagde han på trappen foran Østre Landsret.

Thorkild Høyer mener, at landsretten med sin dom har set helt bort fra, at både FARC og PFLP hører hjemme i krigshærgede lande, hvor der foregår en oprørskamp.

- Efter vores opfattelse er det en forkerte afgørelse, og det er endda en afgørelse, der har begge fødder dybt placeret nede i den provinsielle danske muld. Afgørelsen ser helt bort fra den samfundsmæssige kontekst, som de to organisationer er i. Det her er ikke noget, der finder sted i en dansk forstad. Det finder sted i lande der er henholdsvis. besat og i borgerkrig, siger Høyer.