2008 var ikke en god tid for 49-årige Michael Nord. Han havde haft lymfekræft og var næsten røget ud af arbejdsmarkedet. Han følte sig stresset, så han søgte hjælp.
I ti måneder blev han behandlet hos en fynsk psykiater. Her fik han diagnoserne ADHD, angst og posttraumatisk stress.
- Det kunne jeg ikke rigtig forstå, for jeg følte ikke, at jeg havde noget angst og jeg forstod heller ikke, hvordan jeg skulle have posttraumatisk stress. Jeg havde jo ikke været i krig eller haft nogle grimme oplevelser, siger han.
Rystet over behandling
Michael Nord var en af hundreder af patienter, der gik – og stadig går – i behandling hos den fynske psykiater. Han var ikke klar over, at psykiateren gennem en længere periode havde været under opsyn af Sundhedsstyrelsen på grund af en række klager om fejlbehandling og forkerte diagnoser.
Ifølge akter, som DR Nyheder har fået adgang til, mener Sundhedsstyrelsen, at et hovedtraume kan have spillet en rolle i den fynske psykiaters fejlbehandling af patienter.
I dag er Michael Nord rystet over, at psykiateren overhovedet fik lov at behandle ham.
- Da jeg var i det, der tænkte jeg ikke så meget over det. Jeg stolede på, at jeg fik den behandling, jeg skulle. Men allerede dengang tvivlede jeg på nogle af hans diagnoser og synes ikke, at medicinen virkede så godt. Tværtimod forværrede den min tilstand, siger han.
Følte sig tom og død indeni
De forskellige medikamenter fik Michael Nord til at føle sig ”zombie-agtig”.
- Jeg følte mig næsten tom og død, når jeg tog medicinen. Følte mig fuldstændig energiforladt og pacificeret, siger han.
Efter ti måneders behandling hos den fynske psykiater, fik Michael Nord en ny psykiater, Svend Thordsen.
Han bekræfter overfor DR Nyheder, at Michael Nords diagnoser var forkerte og at den behandling, han havde fået, var forkert og var medvirkende til at forværre hans tilstand.
I stedet fandt Svend Thordsen, at Michael Nord led af den alvorlige stressygdom Neurasteni.
- Da jeg endelig fik stillet den rigtige diagnose, var det umiddelbart en lettelse. Men jeg var noget rystet over at finde ud af, at jeg slet ikke led af nogle af de ting, siger han.
Den fynske psykiater, som Sundhedsstyrelsen har modtaget flere indberetninger om, har ikke ønsket at lade sig interviewe af DR Nyheder om sagen. I stedet har han sendt et skriftligt svar, som kan læses i sin fulde længde her:
http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5516dad4a11f9f1508e3a1ae
Læs mere om denne sag, sagen om den hjerneskadede psykiater og sagen om den nordjyske psykiater Arne Mejlhede på vores temaside her. Og hvis du mener at have oplysninger i sagen, hører vi gerne fra dig på psykiatri@dr.dk