Kvote 2: - Det handler om at sælge sig selv

Søndag klokken 12 lukkede muligheden for at søge kvote 2-puljen på drømmestudiet. 20-årige Emma har grebet det an som en jobansøgning.

20-årige Emma Martine Brændholt Lundgaard har sendt sin ansøgning afsted til kvote 2 og krydser nu fingre for, at hendes engagement og motivation giver adgang til jurastudiet. (Foto: © DR)

”Jeg brænder efter at lære mere om juraens væsen og anvendelse og om aktivt og engageret at fordybe mig i jurastudiet.”

Sådan lyder et af 20-årige Emma Martine Brændholt Lundgaards argumenter til Det juridiske fakultet på Københavns Universitet for, at hun skal være en af de ti procent, der optages på studiet gennem kvote 2.

Ansøgningen er røget af sted her inden deadline klokken 12 søndag.

Sidste år søgte næsten 50.000 ind gennem kvote 2, og i år ventes endnu flere at sende studieønsket afsted til den kasse, lyder det fra Undervisningsministeriets uddannelsesguide.

Svaret får de mange håbefulde - og måske kommende - studerende senest den 30. juli.

Langt op til adgangskrav

For Emma Martine Brændholt Lundgaard var der ikke så meget tvivl om, hvilken kvote, der skulle have ansøgningen. Hendes snit fra gymnasiet er 6,4 - adgangskravet på Københavns Universitet for jura er 9,2 for kvote 1 - hvor ansøgerne kommer ind udelukkende på deres karaktergennemsnit.

- Det er vildt højt. Jeg forstår slet ikke, at der kan være så mange, der har så højt et snit. Det er kun ti procent af deres pladser, der går til kvote 2-ansøgere. Det er underligt, fordi jeg ikke tror, at dit karaktergennemsnit fra gymnasiet har særligt meget at gøre med, hvordan du vil klare dig på en universitetsuddannelse. Jeg tror, det handler meget mere om at være motiveret og engageret, siger hun.

Den motivation og det engagement forsøger hun at overbevise universitet om i sin ansøgning.

- Det handler jo om at sælge sig selv. Det er vel lidt ligesom at skrive en jobansøgning. Du skal vise, hvor engageret du er, hvor meget du vil det og hvor dygtig, du er, siger hun.

Frivilligt arbejde og sprog

Siden hun afsluttede gymnasiet, har Emma Martine Brændholt Lundgaard blandt andet arbejdet på et fritidshjem, været fire måneder i Spanien for at lære spansk, været frivillig i Red Barnets Ungdom i Sandholmlejren. Og så har hun været med til at arrangere en asylkoloni for børn.

Det er menneskerettigheder og arbejdet med udsatte grupper, der har trukket hende i retning af juraen.

- Uretfærdighed giver mig vildt meget lyst til at kæmpe.

Hun vil blive enormt glad for at få et ja til juni, men det er ikke verdens undergang, hvis kuverten på det tidspunkt i stedet indeholder et nej.

- Så må jeg søge ind igen næste år. Det vil også være fedt at få et ekstra år, hvor jeg kan rejse og så videre. Jeg har gang i vildt mange spændende ting, og det havde jeg ikke noget imod at fortsætte med, siger hun.

Læs mere om at kvote-ansøgningerne her.