Aarhus Kommune vil sætte ekstra tidligt ind for at forebygge radikalisering. Det skriver Berlingske.
Det fremgår af en skrivelse fra kommunen, at børn på 4. og 5. klassetrin er i en alder, hvor de er 'åbne og søgende' med hensyn til deres opfattelse af verden, hvorfor det giver mening at påvirke børnene allerede her.
- Jo tidligere, jo bedre. Og vi er så heldige, at vi modsat de radikale miljøer har skolen som en unik vej til at påvirke børn og unge, siger rådmand for børn og unge i Aarhus Bünyamin Simsek (V) til avisen.
Unge skal lære at gennemskue propaganda
Mere end 150 skoleklasser i Aarhus Kommune på 9. og 10. klassetrin og i gymnasiet har siden 2012 deltaget i den såkaldte 'Workshop om radikalisering og diskrimination'. Men nu vurderes det altså, at der er behov for at sætte ind allerede i folkeskolens yngre klasser og ruste de unge til blandt andet at gennemskue ekstremistisk propaganda.
Bünyamin Simsek oplyser, at der endnu ikke er lagt en fast plan for udvidelsen til de lavere klassetrin, men at kommunen vil målrette det eksisterende materiale til den yngre målgruppe.
Socialministeriet også klar med indsats
Regeringen har også blikket rettet mod de yngre elever i sin antiradikaliseringsplan. Her vil man sætte ind med en ung til ung-dialog om ekstremisme helt ned til 6. eller 7. klasse, oplyser Socialministeriet til Berlingske. Ministeriet har afsat to millioner kroner til formålet og regner med at have projektet klar efter sommeren.
Lektor Kirstine Sinclair fra Center for Mellemøststudier ved Odense Universitet advarer imod, at man i antiradikaliseringens navn etablerer fjendebilleder, der ikke er der i forvejen.