Overrasket politi fandt et skunklaboratorium ved Roskilde

Politiet fandt hundredvis af skunkplanter i et hus i Gadstrup, hvor mand skulle anholdes i en færdselssag.

En patrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi gjorde torsdag et overraskende fund, da man ankom til et hus i Gadstrup ved Roskilde.

Formålet med ordensmagtens besøg var at anholde en 56-årig mand, som skulkede fra et retsmøde i en sag om for høj hastighed i trafikken, fortæller politiets talsmand, Martin Bjerregaard.

- Men indenfor kunne politifolkene både lugte og se, at der blev dyrket skunk. Der var tale om flere hundrede planter i forskellige vækststadier, fortæller Martin Bjerregaard til Ritzau.

Skunk er forædlet hamp

Skunk er en forædlet udgave af hampplanten, som når den dyrkes under særligt gunstige forhold, udvikler en højere koncentration af det euforiserende stof THC, der også kendes fra hash.

- Vi har taget det med os, som vi skulle, og så har vi tilkaldt Dong (elselskabet, red.). Det er ofte sådan, at producenterne af skunk tyvstjæler strømmen uden om elmåleren, og det skal vi have undersøgt, om det også er sket her, siger Martin Bjerregaard.

Det er særdeles energikrævende at skabe de gunstige forhold, som skunkproduktion kræver. Planterne skal have tilført vand, varme og lys, og det er i den forbindelse, at man ofte ser tyveri af strøm i de såkaldte skunklaboratorier.

Familiemedlem også anholdt

Martin Bjerregaard kan ikke sige, hvordan den 56-årige stiller sig til sigtelsen. Et familiemedlem til manden er også anholdt i sagen, og politiet er torsdag eftermiddag i færd med at afhøre begge.

- Men jeg kan allerede nu sige, at der ikke er grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, fortæller Martin Bjerregaard.

De anholdte er ellers blevet sigtet efter straffelovens narkotikabestemmelse, der blandt andet bliver taget i brug, når der er tale om besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg.

- Nu skal man i første omgang have beregnet, hvor stor en mængde hash, som planterne svarer til, fortæller Martin Bjerregaard.

/ritzau/