Taxa-tjenesten Uber nåede ikke at være i luften mere end et par timer, før den er blevet politianmeldt.
Trafikstyrelsen vurderer, at loven om personbefordring bliver overtrådt.
- Vi mener, at Uber overtræder personbefordringsloven, og det gælder både for deres limousineservice og samkørselsordning. Det er nu op til politiet at gå videre med efterforskningen, siger kommunikationsmedarbejder i Trafikstyrelsen Mads Gundelund Gerlach til DR Nyheder.
Uber gik onsdag morgen i luften med produktet Uber Pop, hvor princippet er, at private bilejere stiller sig til rådighed og kan hyres til en given tur, og hvor parterne deler omkostningerne for kørslen.
Et andet produkt er Uber Black, hvor man via tjenestens app kan blive kørt rundt i en Mercedes eller BMW. Chaufføren har licens til at køre limousinekørsel.
Ifølge Trafikstyrelsen er det ulovligt at bedrive limousinekørsel, hvis man ikke har en tilladelse fra kommunen. I forhold til samkørselsordningen betragtes den af Trafikstyrelsen som en ordning, der kan sidestilles med tazakørsel. Dermed er det ulovligt, hvis bilerne i Uber ikke har en taxalicens.
Uber har afvist ulovligheder
Dansk Taxi Råd har fra start været imod Uber og politianmeldte da også selv den omdiskuterede taxa-tjeneste.
- Det er at sammenligne med pirat-taxikørsel og intet andet, lyder det fra formanden for Dansk Taxi Råd, John Lindbom.
Ubers direktør for aktiviteterne i Storbritannien, Irland og Norden, Jo Bertram, har afvist, at virksomheden gør noget ulovligt.
- Vi er ikke et taxiselskab. Vi er et teknologiselskab som via en unik smartphoneapp skaber forbindelse mellem bilejere og personer med et transportbehov, siger Jo Bertram til Børsen.
Vækker stor vrede
Uber Pop er i første omgang en forsøgsordning på seks måneder, hvor kun forhåndsgodkendte chauffører er tilmeldt ordningen.
Taxi-konceptet har blandt andet gjort sit indtog i London og Berlin, hvor taxi-selskaberne reagerede med vrede og foragt.
I Berlin blev Uber først forbudt, men efter få dage blev forbuddet trukket tilbage.