I dag fortsætter det, der bliver kaldt den største hash-sag i Danmarks historie.
Den er en del af et større sagskompleks, hvor hele 84 personer er tiltalt. Derfor har Københavns Byret været nødsaget til at dele sagen op i syv.
I den del af sagen som starter i dag, er syv personer tiltalt for at importere over 1,7 ton hash.
Tilbage i marts måned i år slog politiet til mod 150 adresser rundt omkring i København og på Sjælland, hvor omkring 80 personer blev anholdt.
Går efter leverandører
Dagens sag adskiller sig fra de seks andre, da den omhandler leverandørerne af hash. Det fortæller DR Nyheders retskorrespondent Claus Buhr, der følger sagen tæt.
- Hvor de seks andre sager handler om dem, der handlede med hash på Christiania, så handler den her, ifølge politiet, om dem, der angiveligt har skaffet hashen.
Sagen blev for alvor kendt, da Hells Angels præsident Michael Brokside, der var sigtet i sagen, begik selvmord i fængslet.
Et selvmord der ifølge Claus Buhr ikke har den store betydning for selve efterforskningen, men har betydning i forhold til sagens prestige.
- Det har den afgørende prestigebetydning for politiet, at de ikke ender med at kunne få en HA præsident dømt for at være en af hovedleverandørerne til Pusherstreet, siger han.
Hashhandel fortsætter
På trods af at politiets aktion i marts lukkede en stor del af boderne i Pusherstreet, og sendte en stor del af sælgerne i fængsel, så fortsætter handlen med hash.
- Der er intet, der tyder på, at det samlede hashsalg og hashforbrug skulle have ændret sig. Og angiveligt gælder det heller ikke prisen, som er det mest objektive parameter for, hvorvidt der sker ændringer i udbud og efterspørgsel.
Claus Buhr vurderer at omkring halvdelen af de godt 30 boder, der var før aktionen i marts, er oppe og køre igen. Dog har noget af handlen med hash rykket sig fra Christiania til Københavns Vestegn.
Der falder dom i sagen i slutningen af januar.