Sommerferien er slut for landets folkeskolelærere, der mandag møder ind til første dag med den nye folkeskolereform.
Reformen betyder blandt andet, at lærerne nu skal bruge hele deres arbejdstid på skolen.
I Tårnby og Esbjerg har kommunerne kigget i historiebøgerne for at sikre, at lærerne nu rent faktisk også bliver på skolen hele dagen. Her har man nemlig sat fysiske terminaler op, hvor lærerne skal stemple ind og ud, når de kommer og forlader skolen.
Hører en svunden tid til
Det nye tiltag møder dog kritik fra flere af lærerne.
- Jeg synes, det er et angreb på min professionalisme, siger lærer og tillidsmand på Tårnbygårdskolen i Tårnby Jan Bakmand Nørgaard.
- Selvfølgelig skal vi være på arbejde, men jeg kan ikke se, hvorfor det skal kontrolleres. Jeg synes det er et system, der hører en svunden tid til.
Jan Bakmand Nørgaard ser også nogle helt konkrete udfordringer ved det nye system.
- Som lærer er man jo ikke altid bundet til en skole. Vi bliver jo også kaldt ud til møder ude i byen, og hvordan skal stempelsystemet så virke, spørger han.
Reform har mødt kritik
Den nye folkeskolereform er et resultat af en aftale mellem Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative, og den træder altså i kraft ved starten af det nye skoleår, som begynder her i august.
Reformen, der har mødt kritik fra flere steder indebærer blandt andet længere skoledage, eleverne skal have flere timer i dansk og matematik, samt altså, at lærerne skal være på skolen i hele deres arbejdstid.
De kan således ikke længere forberede sig derhjemme og dermed selv tilrettelægge deres arbejdsdag.
Har du kommentarer til eller erfaringer med skolereformen, så vil vi meget gerne høre fra dig. Send en mail til skolereform@dr.dk.