Se og Hørs tys-tys-kilde får igen nej til navneforbud

Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde har forsøgt at blive beskyttet af navneforbud, men det afviser landsretten.

It-specialisten var ansat hos IBM, hvor han udførte opgaver for PBS, der senere blev til Nets. Det gav ham adgang til kreditkortoplysninger om de kendte og kongelige, som han solgte til Se og Hør. (Foto: © Marie Ravn Nielsen, DR)

Den såkaldte tys tys-kilde, der ifølge politiets sigtelse systematisk skal have udleveret cpr-numre og kreditkortoplysninger om kendte, folkevalgte og kongelige til ugebladet Se og Hør, fik torsdag nej af Østre Landsret til at blive beskyttet af navneforbud i medierne.

Det er dermed en gentagelse af kendelsen fra Retten i Glostrup, som også afviste et navneforbud i sagen om læk af fortrolige oplysninger til ugebladet.

- Landsretten stadfæstede, at der ikke skal være navneforbud, oplyser den sigtede tys tys-kildes advokat, Michael Juul Eriksen, til Ritzau.

- Jeg kan endvidere oplyse, at min klient nægter sig skyldig i de rejste sigtelser, oplyser advokaten.

Det betyder, at selvom de fleste medier har fravalgt at gøre det, er det fuldt lovligt at nævne den 45-årige it-specialist ved navn, hvilket Ekstra Bladet da også allerede har gjort på sin forside og i en række artikler.

Siden Se og Hør-sagen begyndte at rulle, har it-specialisten ikke udtalt sig i medierne.

Byretten afviste at beskytte it-specialisten samme dag, som udgiverdirektør på Aller og tidligere konstitueret chefredaktør på Se og Hør Per Ingdal trak sig fra sin stilling og samtidig fortalte, at han kendte til tys-tys-kilden.

It-specialisten var ansat hos IBM, hvor han udførte opgaver for PBS, der senere blev til Nets. Det gav ham adgang til kreditkortoplysninger om de kendte og kongelige, som han solgte til Se og Hør.

Da sagen i slutningen af april kom frem, blev han hjemsendt fra sit konsulentjob i Nordea og er siden blevet sigtet af politiet i sagen.

/ritzau/