På 57 konkrete punkter kritiserer en ny rapport Sundhedsstyrelsen.
Der er blandt andet særligt behov for at forbedre det kontrolsystem, som skal sikre, at danskerne ikke fejlopereres, diagnosticeres forkert eller overmedicineres.
Det er ikke godt nok, fastslår sundhedsminister Nick Hækkerup (S).
- Det kommer bestemt til at føre til ændringer i Sundhedsstyrelsen. Det kan også kræve lovgivning, som jeg vil være klar til at gennemføre.
Flere skandalesager
Kulegravningen af styrelsen blev bestilt sidste år af daværende sundhedsminister Astrid Krag (S) i kølvandet på en stribe meget omtalte sager, hvor tilsynet i Sundhedsstyrelsen havde slået fejl.
- Vi har haft nogle sager, der ramte helt forbi skiven. I mange sager går det godt, men vi kan i hvert fald gøre det bedre, end vi gør i øjeblikket, siger Nick Hækkerup.
Ministeren vil ikke svare på, om han fortsat har tillid til Sundhedsstyrelsen og har bestilt en handlingsplan, der skal være klar i september.
- Vi kommer til at have et tilsyn, der kan det, et tilsyn skal kunne. Borgerne skal have tillid til, at vi har et sundhedsvæsen i verdensklasse. Derfor er handlingsplanen vigtig, så vi kan få lavet de her forbedringer på den rigtige måde, siger han.
Fokus på embedslægerne
Det er især Sundhedsstyrelsens langsomme eller manglende reaktion på talrige klager over eksempelvis psykiater Arne Mejlhede, der førte til undersøgelsen.
Derfor har Nick Hækkerup fokus på embedslægerne, der blev en del af Sundhedsstyrelsen i 2007 og har til opgave at føre tilsyn med sundhedspersonalet.
- Vi skal have moderniseret embedslægefunktionen. De er Sundhedsstyrelsens øjne i marken og står for at føre det konkrete tilsyn. Der kommer til at ske ændringer dér, konstaterer sundhedsministeren.