En rollator og 30 piller om dagen var bestemt ikke det, Kim Nielsen drømte om, da han for fem år siden sagde ja til en fedmeoperation.
Han vejede 148 kg, og erfaringerne viste, at hvis man fjernede hans mavesæk og tolvfingertarmen, ville han hurtigt tabe sig.
De seneste 10 år er 15.000 danskere blevet opereret for fedme. Det har været en succes i langt de fleste tilfælde, men det har også slået fejl - blandt andet fordi man ikke kendte til bivirkningerne. Kim Nielsen kan skrive under på det sidste.
Mad gør Kim dårlig
Bivirkninger begyndte hurtigt at melde sig, efter at Kim Nielsen havde været på operationsbordet i 2009.
- For hver gang jeg spiste, blev jeg bare dårligere, husker Kim.
Sådan er det fortsat, og han bliver i dag nødt til at blende sin mad, og ikke siden operationen har han spist en almindelig bøf.
Han lider af såkaldt "dumping", som er en følge af fedmeoperationen. Når føden føres direkte ud i tyndtarmen, kan det give kraftige udsving i blodsukkeret med kvalme, koldsved, hjertebanken og utilpashed.
Smerter i hænder og fødder
Oven i sine store problemer med at spise dukkede en anden komplikation op få måneder efter operationen - nervebetændelse i hænder og fødder.
Det udviklede sig hurtigt til, at Kim Nielsen fik svært ved at gå og holde fast på ting.
- Jeg har aldrig smadret så mange tallerkener i mit liv, som jeg har gjort, efter at jeg fik nervebetændelse, fortæller Kim.
Han beskriver smerterne som, hvis man har været ude og få meget kolde hænder og kommer ind i varmen.
- Den brændende fornemmelse folk får i hænderne, er den smerte jeg går med konstant i fingrene og i benene.
Det meste i Kim Nielsens lejlighed i Ballerup er møbleret om, så han altid har noget at gribe fat i. Og når han skal ud og føle sig sikker ved at gå, har han sin rollator med sig.
Farvel til Forsvaret
Det meste af sit voksne liv har Kim Nielsen arbejdet som soldat i Forsvaret, men også det har bivirkningerne efter fedmeoperationen sat en stopper for.
Halvandet år efter operationen fik han et brev fra sin arbejdsplads.
- Jeg fik af vide, at nu ville de begynde at overveje at opsige mig i Forsvaret. Det er det værste brev, jeg har fået i mit liv. Fordi det var mit liv, siger Kim Nielsen, der i dag er førtidspensionist.
Han har bragt sin sag for Patientforsikringen, og her er han blevet erklæret 65 procent invalid. 50 procent på grund af nervebetændelsen, og 15 procent som følge af spisebesværet.
Vil have sin mave igen
Det meste af sin tid bruger Kim Nielsen i sin lejlighed i Ballerup vest for København.
- Hverdagen er ikke bare sort og hvid, men det er den for mig. Jeg ser det her og Ballerupcentret, så er kræfterne brugt for den dag. Så kan jeg ellers bare sidde hjemme og glo, beskriver han.
Kims ønske er, at lægerne skal operere hans mave tilbage igen. Det kan lade sig gøre, men lægerne tøver, fordi det er risikabelt, og fordi at Sundhedsstyrelsen betragter en Gastric Bypass som en operation, der ikke kan laves om.
Rejser til USA
I sin jagt på at få sin mave opereret tilbage har Kim Nielsen været en tur i USA.
- Jeg har fået udbetalt min erstatning, og hvis det kunne gøre, at jeg kan blive opereret tilbage igen og så måske leve et tåleligt liv bagefter, så er jeg villig til at bruge hele erstatningen på det, siger han.
I USA fik han undersøgt sin mave og sine tarme. Der er en masse arvæv, som måske er forklaringen på symptomerne. Men før det er fjernet, vil lægen i USA ikke operere maven tilbage.
Men det har ikke fået Kim Nielsen til at give op. Der skal ske noget, så han kan komme ud af det fængsel i Ballerup, som han selv kalder sin lejlighed.
- Jeg føler, at hvis jeg bliver ved med at leve sådan her, er det et spørgsmål om, hvor lang tid jeg kan blive ved.
Du kan se Kim Nielsen og to andre fedmeoperedes fortælling i dokumentar-serien 'Historien bag historien - De farlige fedmeoperationer'. Det er kl. 20.40 på DR1.