Socialminister Manu Sareen (R) ser intet positivt i, at Hizb ut-Tahrir hjælper unge bandemedlemmer ud af miljøet og i stedet ind i den islamistiske og anti-demokratiske gruppe.
- Det er ikke bedre for mig, at man kommer over i Hizb ut-Tahrir, som er en samfundsnedbrydende organisation, der gør alt for, ifølge dem selv og dem jeg har talt med igennem de sidste mange år, at nedbryde demokratiet, siger han.
Manu Sareen siger desuden, at omfanget af unge, der er hjulpet ud, skal tages med et gran salt. Selv tvivler han på, at antallet skulle være særligt omfattende.
Et positivt ry i lokalmiljøer
Socialministerens udmelding kommer efter, at Politiken i dag skriver, at Hizb ut-Tahrir igennem flere år, har arbejdet målrettet på at hjælpe unge ud af bandemiljøerne.
Eksempelvis har organisationen siden 2001 været med til at rydde op i miljøet omkring Blågårdsgade på Nørrebro i København, fortæller Kirstine Sinclair, ph.d. med speciale i netop Hizb ut-Tahrir fra Syddansk Universitet, til Politiken.
- De har et positivt ry i lokalmiljøerne for at have medvirket til at trække folk ud af banderne og ind i deres studiekredse, siger hun.
En forebyggende tilgang
Manu Sareen så hellere, at det lykkedes at få inkluderet de unge ind i det danske samfund.
- Jeg synes, at det, vi allerede gør, er vejen frem. Nemlig at have en forebyggende tilgang, hvor man rækker hånden ud, hvis vi taler om bandemedlemmer i det her tilfælde, og får dem ud af banderne og inkluderet i samfundet, siger han.
- Det er meget bedre end at få dem inkluderet i Hizb ut-Tahrirs fællesskab.