I efteråret måtte de vente i gennemsnit 7,1 måned. I dag venter de 8,6 måneder på at få deres klagesag behandlet hos Ankestyrelsen.
Men det har katastrofale følger for danskerne, at de skal vente i månedsvis - og nogle gange mere end et år, når de klager over en kommunal afgørelse.
Sådan lyder det fra både Foreningen Far og Rådet for Socialt Udsatte, efter at socialminister Manu Sareen (R) i går kunne meddele, at ventetiden i Ankestyrelsen er steget med halvanden måned siden sidste kvartal i 2013.
Ventetid gør livet svært for de svageste
- Det er jo helt galt, dels at ventetiden stiger men også at den er så lang, fordi den ventetid betyder, at mennesker simpelthen går i stykker, mens de venter på at deres sag bliver afgjort, siger formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, til DR Nyheder.
Og det er både store menneskelige og store økonomiske konsekvenser, mener Jann Sjursen.
- Det kan jo blandt andet få store økonomiske konsekvenser, i forhold til det man har klaget over, hvis man ikke får de penge, man har brug for at leve for, siger han.
Fædre: Ventetiden eskalerer problemerne
Også i Foreningen Far, som arbejder for fædres rettigheder i samværssager, er man bekymret for de stigende ventetider hos Ankestyrelsen.
Styrelsen behandler nemlig også klagesager fra Statsforvaltningen, der behandler netop samværssager.
- Det har meget meget store konsekvenser. Ofte er det små ting, som forældrene skændes omkring, og hvis man satte ind med mægling, som virkede, så kunne vi få løst mange af de her sager meget hurtigt, siger formand Jesper Lohse til DR Nyheder og fortsætter:
- Men små ni måneder er meget lang tid at vente for et barn, særligt hvis barnet er i klemme mellem forældrene, siger Jesper Lohse.
Socialministeren skal den 2. juni i samråd i Socialudvalget. Her skal han svare specifikt for ventetiderne i forbindelse med klager over afgørelse i samværssager i Statsforvaltningen.