Chefredaktør: Ekstra Bladet har aldrig brugt tys-tys-kilden

Ekstra Bladet har sendt en ledende medarbejder hjem efter Se og Hør-skandalen, men forsikrer, at man aldrig har benyttet samme metoder, som ugebladet anklages for.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, afviser at tys-tys-kilden har været brugt af avisen, selv om en ledende medarbejder, der tidligere har arbejdet på Se og Hør, er sendt på ferie. (© DR)

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, har onsdag sendt en ledende medarbejder, Lise Bondesen, hjem på grund af hendes fortid som nyhedsredaktør på Se og Hør, mens ugebladet angiveligt benyttede sig af den såkaldte tys-tys-kilde.

Men Poul Madsen forsikrer, at Ekstra Bladet aldrig har anvendt samme metoder, som der angiveligt er blevet benyttet på Se og Hør.

- Jeg kan garantere, at den såkaldte tys tys-kilde fra Se og Hør ikke har haft sin gang på eller er blevet brugt af Ekstra Bladet, siger Poul Madsen til DR Nyheder.

Poul Madsen understreger, at redaktionschef Lise Bondesen er blevet sendt på ferie på foreløbig ubestemt tid for at fjerne enhver tvivl om hendes og Ekstra Bladets arbejde, mens sagen om Se og Hør-skandalen står på.

- Der er intet i det arbejde, som Lise Bondesen har lavet på Ekstra Bladet, som på nogen måde tyder på, at hun har brudt de regler, vi har, og vi kunne ikke drømme om at bryde ind i folks dataoplysninger for at få en god historie, siger Poul Madsen.

Sagen om Se og Hør har de seneste dage fyldt meget i medierne, efter at ugebladets tidligere journalist, Ken B. Rasmussen i bogen "Livet, det forbandede" skrev, at ugebladet gennem en årrække betalte en kilde med tilknytning til Nets for at levere information om kendte personer, der var fremkommet på ulovlig vis.

Lise Bondesen er ikke den første, hvis arbejdsliv tilsyneladende ændrer sig i disse dage.

I går forlod Henrik Qvortrup således sit job som politisk kommentator på TV2 efter sagen. Netop Henrik Qvortrup indførte som chefredaktør på Se og Hør det kontroversielle tiphonorar, hvor almindelige mennesker kunne tjene penge på at tippe ugebladet om gode historier.

- Ekstra Bladet har et lignende tiphonorar, men avisen har ingen planer om at afskaffe den ordning i kølvandet på Se og Hør-skandalen, siger chefredaktør Poul Madsen.

- Det har ikke noget med sagen at gøre. Vi giver 500-1.000 kroner for et godt tip. Det er typisk et billede, eller at man fortæller om en bombealarm i lufthavnen, siger Poul Madsen.

- Det er et ulejlighedshonorar, og hvis man skal ernære sig af at tippe Ekstra Bladet, så bliver man hverken fed eller rig, siger han.

Både politiet og mediehuset Aller, der ejer Se og Hør, har iværksat undersøgelser af tys-tys-kildens påståede misbrug af kendtes kreditkortoplysninger.