En pige på omkring 12 år poserer iført en sort, tætsiddende bodystocking i latex. Hendes trusser er så små, at man kan se det meste af hendes balder. Lårene er nøgne, mens resten af hendes ben er iført matchende latexstøvler med rød snørre.
I den ene hånd har hun en sort pisk. Den anden hånd hviler udfordrende på hoftet. Hun smiler.
Billedet er fundet på internettet, og det opsigtsvækkende er, at billedet er lovligt i Danmark. Pædofile kan derfor uden problemer benytte det.
Men det skal der laves om på, mener Red Barnet.
Strammere lovgivning
Red Barnet har i en ny rapport gennemgået 400 hjemmesider, der dokumenterer, at børn kan blive udstillet sexuelt på nettet og bruges lovligt af pædofile eller mennesker, der har økonomisk interesse i at distribuere billederne på nettet.
Derfor anbefaler Red Barnet nu, at lovgivningen på området bliver strammet.
- Vi kunne godt tænke os, at de her billeder bliver omfattet af straffeloven, så man ikke kan tilgå dem, siger Gitte Jakobsen, der er rådgiver i børns beskyttelse hos Red Barnet.
Sådan er loven i dag
I øjeblikket omfatter straffelovens paragraf om børnepornografi kun billeder, der viser en voksen have anden kønslig omgang med et barn. Det kan for eksempel være, at en person berører barnets kønsorganer.
Det er også kriminelt, hvis der på billedet er eksplicit seksuel adfærd. Det kan være et barn, der onanerer, eller hvis et barns kønsorganer er afbilledet "med et seksuelt formål" som for eksempel et close-up af et barns kønsorganer.
Hvis en af de her tre ting ikke gør sig gældende på billederne, er de ikke ulovlige og kan uden problemer benyttes af pædofile, skriver Red Barnet i rapporten.
Børn skal beskyttes
Red Barnet vil ikke kun have ændret lovgivningen af hensyn til de børn, der bliver krænket af at blive fremstillet som sexobjekter på billederne.
- Vi vil også gerne beskytte de børn, der kommer til at gå ind på de sider, fordi de for eksempel søger på ordene 'young model', siger Gitte Jakobsen.
Organisationen ved ikke, om danske børn optræder som sexobjekter på de hjemmesider, der er undersøgt, da det er svært at spore, hvilken nationalitet børnene har.
- Men vores erfaring viser, at meget af materialet har russisk oprindelse, siger Gitte Jakobsen.
21 Søndag bringer i aften et indslag om misbrug af børn på internettet. Se med klokken 21.00 på DR1.