Næsten 3.000 søger erstatning for stormflodsskader efter Bodil

Stormfloden efter Bodil kommer til at koste i omegnen af en halv milliard kroner i erstatning, vurderer Stormrådet.

Der er penge nok til at dække alle skader efter stormen Bodil, forventer Stormrådet. Her ses stormflod i Skibby. (Foto: © Stephan Mølvig, Cowi)

Mandag den 10. februar er der deadline for at søge erstatning efter stormen Bodils hærgen i december.

Hos Stormrådet har man foreløbig modtaget 2.858 ansøgninger om erstatning for stormfloden, og det er det næsthøjeste antal i rådets historie, der går tilbage til 1991.

- Det er ret mange. Det er den næststørste stormflod, vi har haft siden 1991. Den mest omfattende hidtil var i 2006, hvor vi fik små 4.000 anmeldelser, siger sekretariatschef i Stormrådet, Mogens Hansen.

Skader for cirka en halv milliard kroner

Det er dog stadig muligt at søge om erstatning efter Bodil resten af dagen. Skadeanmeldelser skal indgives via ens eget forsikringsselskab.

- Vi ved, hvor mange, der er tikket ind, når klokken slår 12 i nat, men så er der mulighed for at få dispensation for at ansøge senere, hvis der er en forklaring, som holder. Det kan for eksempel være, at man er ude at rejse, siger Mogens Hansen.

Der er 250 millioner kroner i den såkaldte stormflodspulje, og derudover har Stormrådet mulighed for at få tildelt yderligere 200 millioner kroner, hvis det bliver nødvendigt. Og det gør det, siger Mogens Hansen.

- Vi regner med, at der skal udbetales erstatning for noget i retning af den halve milliard. Men det er svært at sige, for det er ikke alle sager, der er takseret endnu, siger han.

Der skal nok være penge nok

Hvis det beløb ikke slår til, skal husejere med vandskader i kælderen og andre med skader efter stormfloden sandsynligvis ikke bekymre sig for meget.

Venstre har foreslået at kompensere stormflodens ofre med tilbagevirkende kraft, så de kan få mere, end de i forvejen får fra stormflodsforsikringen, da erstatningen i flere tilfælde ikke rækker til at dække skaderne.

Forslaget møder ifølge Ritzau opbakning blandt De Konservative og Dansk Folkeparti, ligesom erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) også ser positivt på at ændre reglerne med tilbagevirkende kraft.

Derfor regner Stormrådet heller ikke med at måtte skuffe nogen.

- Der skal nok være penge nok, siger sekretariatschef Mogens Hansen.