Kommunernes Landsforening afviser, at man, som en gennemgang fra CBS og RUC hævder, kun har sparet 50 millioner kroner på overgangen til digital post i 2013. Ifølge planen skulle besparelsen have været 103 millioner kroner.
- Jeg tror, vi har et lille efterslæb, men vores forventning er, at den realiserede besparelse er langt højere end 50 millioner kroner, siger Anne Kathrine Fjord-Marschall, som er konsulent på KLs kontor for digitalisering og brugerbetjening.
Finder tal misvisende
Landsforeningen har endnu ikke opgjort besparelsen for 2013, men man har svært ved at genkende tallene i forskernes opgørelse, som man finder misvisende.
- En rigtig stor del af kommunernes post er masseforsendelser, og de ser ikke ud til at være medregnet i gennemgangen, påpeger Anne Kathrine Fjord-Marschall.
I gennemgangen, som er offentliggjort mandag, vurderer forskerne, at det offentlige er så langt bagud, at man ikke vil kunne opnå den fulde besparelse ved digital post i 2015 som forventet.
Ikke godt nok
Men det kan man på det kommunale område, mener Anne Kathrine Fjord-Marschall.
- Alle brugere bliver automatisk tilmeldt digital post 1. november, og kommunerne er i fuld gang med at omstille systemerne, påpeger hun.
Forskerne har dog testet kommunerne ved at sende dem digital post i løbet af 2013, og her var det kun hver anden henvendelse, der blev besvaret.
- Hvis det er tilfældet, så er det ikke godt nok. Vi skal naturligvis svare på hver eneste henvendelse, vi får, uanset hvilken kanal den kommer på, siger Anne Kathrine Fjord-Marschall.
/ritzau/