Danish Crown fyrer 472 ansatte grundet omfattende strukturændringer.
Det skriver firmaet på deres hjemmeside.
Ændringerne skal gøre slagterigiganten mere konkurrencedygtig, lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.
- Vi har brugt de seneste måneder på at vende alle sten for at finde ud af, hvordan vi ansvarligt løser den aktuelle udfordring med overkapacitet og samtidig fastholder et skarpt fokus på omkostningerne i den danske del af produktionen, siger CEO i Danish Crown Kjeld Johannesen i pressemeddelelsen.
Måske flere fyringer på vej
Omstruktureringerne betyder, at Danish Crown i Faaborg og Tulip i Faaborg lukkes.
Samtidig har bestyrelsen lagt op til, at der gennemføres omstruktureringer i slagterier i Skærbæk og på Bornholm.
Hvis de gennemføres anslår bestyrelsen, at det vil påvirke 350 medarbejdere yderligere.
Kæmper for Bornholm
På Bornholm er man dog særligt opmærksom på, hvordan det vil påvirke lokalsamfundet.
- Det er ikke nogen hemmelighed, at slagteriet på Bornholm har været i kikkerten længe, fordi det ganske enkelt koster væsentligt mere per kilo kød, vi producerer på øen.
- Men vi er også meget opmærksomme på både de lokale arbejdspladser og den kortest mulige transport af slagtedyrene, siger CEO for DC Pork Jesper Friis.