Det er både farligt og kaotisk at opholde sig i Syrien, hvor en dansk læge sammen med fire kollegaer er blevet kidnappet.
Det fortæller Mounim Korcih, der selv var udsendt som læge til Syrien for et halvt år siden.
- Man er stresset hele tiden. En ting er det store flow af patienter og de grusomme billeder. En anden ting er vores egen sikkerhed. Man kan ikke stole på hvem som helst, og man må ikke snakke med folk på gaden. Man skal holde lav profil.
Regimet vil slå os ihjel
Derfor er han heller ikke overrasket over, at en dansk læge nu er blevet bortført.
- Man tager jo en masse forholdsregler, men risikoen er der.
Den største trussel mod lægerne er regimets soldater, fordi de gerne vil slå læger og sundhedspersonale ihjel, fortæller Mounim Korsic.
- For regimet er det at slå en læge ihjel det samme som at slå 1.000 soldater ihjel. En læge på et felthospital kan jo sørge for, at soldater vender tilbage til felten for at kæmpe, og de giver indbyggerne en form for sikkerhed.
Sætter livet på spil for at redde liv
Derudover er der også en stor mistro til vestlige personer i landet.
- Man kan stole på de civile, men de andre ser os som spioner, der kommer fra vesten for at indsamle informationer, siger han til DR Nyheder.
Når læger som Mounim Korcih alligevel sætter livet på spil for at hjælpe til i Syrien er det fordi, det gør en forskel.
- Vi gør det fordi folk har brug for hjælp. V i ved, at det er farligt og at man risikerer at miste sit liv, men vi gør det for en god sag og for at hjælpe andre, siger Mounim Korcih.
Udenrigsministeriet holder lav profil
I Udenrigsministeriet har man kendt til bortførelsen siden fredag, og ifølge Ole Egberg, chef for Borgerservice, er man i tæt kontakt med Læger Uden Grænser.
Han vil dog ikke nærmere ind på, hvad der bliver gjort for at få lægerne hjem igen.
- Det er vores erfaring, at det er vigtigt at være diskret for at undgå en negativ indvirkning på løsningsmulighederne. Det er også et tungtvejende hensyn at tage til de pårørende, siger han.