VIDEO Sådan afgør Stormrådet, om der har været stormflod

Stormrådets ni medlemmer tager i dag stilling til, hvor stormen Bodil har efterladt sig stormflod.

Siger Stormrådet ja, der har været stormflod i et eller flere områder, så betyder det, at dit forsikringsselskab kan udbetale erstatning for de skader, som havvandet har forårsaget efter en ekstrem høj vandstand.

Det siger Stormrådets formand Karen Westerbye-Juhl til Aftenshowet:

- Vi sidder og sammenligner talmateriale fra Kystdirektoratet og DMI med Kystdirektoratets statistikker for at afgøre, hvor der har været ekstrem høj vandstand.

Stormflod er en oversvømmelse, der skyldes ekstrem høj vandstand i havet. Stormfloder herhjemme varierer meget i styrke, og de kan ramme kysterne i perioden oktober til april.

Fænomenet stormflod defineres ved, at det ikke opstår oftere end hvert 20. år. Har dit boligområde derimod været ramt af lignede fænomen inden for denne årrække, så er der ingen hjælp at hente.

Fakta om stormflodsafgift

- Når vi har besluttet, hvilke områder, der har været ramt af stormflod, så kan boligejerne søge deres forsikringsselskab om erstatning for skaderne.

Pengene kommer fra den særlige stormflodsafgift, som alle boligejere betaler til over brandforsikringen, slutter Karen Westerbye-Juhl.

Det er den afgift, som dækker udgifterne udenfor forsikringens normale dækning, i tilfælde af stormflod.

Du kan allerede nu søge om erstatning via Stormrådets hjemmeside.