I en ny bog bliver bandeeksperten Michael Green, der hjælper kriminelle ud af bandemiljøet, beskyldt for at have solgt et fortroligt politidokument til ex-rockeren Lars Jensen for 10.000 kroner.
Politidokumentet omhandler en ung mand, der er med i politiets bande-exitprogram.
Og det kan have sikkerhedsmæssige konsekvenser for de involverede personer, hvis dokumentet har floreret rundt på den måde, som Lars Jensen beskriver i sin nye bog, vurderer chef for Politiets Nationale Efterforskningscenter, Michael Ask.
- Nu ved jeg jo ikke, om det er rigtigt eller forkert, at der er solgt sådan et dokument, men hvis det er rigtigt, er det selvfølgelig dybt problematisk, siger Michael Ask og fortsætter:
- Det er klart, at hvis man sælger oplysninger om personer, som er i et eller andet exit-forløb eller på anden vis har noget med politiet at gøre under hemmelige omstændigheder, så er det dybt problematisk og kan jo i yderste konsekvens sætte folk i fare, siger Michael Ask.
Skal ikke havne i forkerte hænder
Ifølge Lars Jensen søgte den unge mand, som dokumentet omhandler, ind i politiets bandeexitprogram, efter at han fik kolde fødder i forbindelse med et drabsforsøg på netop Lars Jensen.
Her talte han ifølge dokumentet med Michael Green først, hvorefter han henvendte sig til politiet, der udarbejdede dokumentet.
Hvor skadeligt vurderer du, at det her det er for det vidne, som er gået under jorden? Det er jo et brev, som indeholder vidnets rigtige navn.
- Jeg vil ikke kommentere på, hvor skadeligt det helt konkret er, for jeg vil ikke gå ind i en personsag. Jeg kan bare gentage, at det selvfølgelig er problematisk, hvis politiets dokumenter med personfølsomme oplysninger om folk i bandeexit, havner i de forkerte hænder, siger Michael Ask.
Green har samarbejdet med kommuner
Michael Green er talsmand hos foreningen TBM (Tidligere bandemedlemmer), der hjælper bandemedlemmer ud af bandemiljøet.
Foreningen har samarbejdet med en række kommuner og politikere i deres arbejde med at hjælpe bandemedlemmer og tidligere bandemedlemmer ud af miljøet. Han har også haft foretræde for Retsudvalget, og han har et netværk på både Christiansborg og i politiet.
Politiet har for to år siden frarådet kommunerne at samarbejde med Michael Green. Det fremgår af et brev, som Rigspolitiet har sendt til Kommunernes Landsforening. Og politiet samarbejder heller ikke med TBM, siger Michael Ask.
- Vi har ikke på noget tidspunkt været overbevist om, at foreningen af tidligere bandemedlemmer har et reelt indhold, der kan være med til at støtte op omkring de meget svære situationer, som mennesker på vej ud af bandemiljøet, står i, siger Michael Ask.
Michael Green afviser
DR Nyheder har forelagt Michael Green kritikken. Han afviser beskyldningerne og siger, at han ikke kender til noget hemmeligt dokument.
- Det er da en kedelig beskyldning, men jeg kan ikke forhindre folk i at beskylde mig for alverdens ting og sager. Det må stå for Lars Jensens regnskab, siger han til DR Nyheder.
DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra Hells Angels, men det har ikke været muligt. Tidligere har HA dog afvist at have noget med drabsforsøget i efteråret 2012 at gøre.