Det er populært at gå på jagt efter råvarer i skoven, men der grund til at være opmærksom, når man går på kulinarisk rov i skovbunden.
Især ramsløg er blevet en trendy spise, men de forveksles ofte med de to giftige planter høsttidløs og liljekonval.
Ramsløg er kendetegnet ved en udpræget lugt af en blanding af hvidløg og purløg, og man kan genkende den ved plantens to aflange grundblade på en 5-15 centimeter, samt de 6-20 hvide, stjerneformede blomster for enden af den 25-30 centimeter lange blomsterstilk.
Vær nysgerrig - men påpasselig!
Maria Løvgreen er hjemkundskabslærer på Skovgårdsskolen i Hellerup, og hun opfordrer til både nysgerrighed samt påpasselighed, når man er på grøntjagt.
- Begynder man at bevæge sig ud i det her med ramsløg og bregner og bær af forskellige sorter, som man ikke lige kender til, så skal man holde sig fra det, siger hun.
Se Marie Løvgreens guide af, hvad man sagtens kan spise fra skoven, og hvad man skal holde sig langt fra, i videoen i toppen af artiklen.