23-årige Louise Rasmussen sidder og bladrer i en bog med billeder af sig selv. På de første sider er der billeder af en pige med runde kinder og et smil på læben. Men man skal ikke mere end et par sider ind i bogen, før Louise Rasmussens skikkelse ændrer sig drastisk: Pludselig er hun skelettynd.
- Jeg kunne ikke se at jeg havde tabt mig - for at sige det med mine egne ord, så syntes jeg stadig, at jeg var grim, fed og ulækker, siger hun.
Vejede kun 46 kilo
Louise Rasmussen har kæmpet mod en spiseforstyrrelse i otte år, som flere gange har været ved at koste hende livet. Da sygdommen var allerværst, vejede hun 46 kilo. Her blev hun tvangsindlagt og fik sondemad seks gange om dagen.
- Jeg fik sondemad i en måned, der nægtede jeg selv at spise. Det var ind igennem næsen, ned igennem spiserøret og ned i maven. Og når jeg så havde fået sondemad, så blev den trukket op igen, siger hun.
Ind og ud af hospitalet
I løbet af Louise Rasmussens spiseforstyrrelse, har hun været inde og ude af hospitalet hele seks gange. Indlæggelserne hjalp, men hun blev bare ikke rask nok til at klare sig selv.
- Selvom jeg havde taget otte kilo på så var jeg jo stadig langt fra rask. Jeg havde stadig brug for masser af støtte, som jo så bare ikke var der, da jeg blev udskrevet, siger hun.
Louise Rasmussen har aldrig fået tilbudt nogen form for hjælp fra kommunen, efter nogle af hendes indlæggelser. En hjælp hun ellers har lovmæssigt krav på at få.
Familien falder fra hinanden
Imellem Louise Rasmussens indlæggelser blev hun udskrevet hjem til sine forældre, som skulle hjælpe hende med at spise. Måltiderne udviklede sig ofte til det rene kaos.
-Der blev kastet med tallerkner og stukket med knive og gafler. Vi var korporligt oppe at slås, siger hun.
Til sidst blev presset på forældrene for stort, og Louise Rasmussens mor måtte give op.
-Min mor turde til sidst ikke være alene med mig i spisesituationer og bad om at få mig indlagt, for hun kunne ikke mere, og min far kunne ikke mere. Det påvirkede dem rigtig meget, siger hun.
Er kommet et godt stykke
Men på trods af, at forholdet til forældrene blev sat på prøve da Louise Rasmussens spiseforstyrrelse var værst, har de et tæt bånd i dag.
-Vi er heldigvis kommet helt ud på den anden side, og har et meget tæt forhold i dag, siger hun.
Otte år efter, at Louise Rasmussens spiseforstyrrelse startede, er livet begyndt at give mening igen. I dag læser hun til læge og har en sød kæreste. Men sygdommen spørger stadig i hverdagen.
- Jeg er ikke ovre min spiseforstyrrelse, men jeg er kommet et godt stykke, siger hun.
Hør hele Louise Rasmussens historie i aften i TV Avisen klokken 18.30