Regeringen vil næppe lade en konflikt køre i mere end en uge, hvis det ender med, at lærerne bliver lockoutet fra 1. april. Det vurderer arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.
- Hvis scenariet med, at vi får en lockout, der jo ikke bare betyder noget for børnene, men også i høj grad for forældrene og måske også den produktion, som derved ikke bliver lavet rundt omkring, så tror jeg, regeringen vil sige, de har argumenter for at gribe ind og så vil de nok lave et regeringsindgreb, som lægger sig tæt op ad arbejdsgiversidens ønsker, siger han til DR Nyheder.
Hvis regeringen ender med at gribe ind, så vil det være nødvendigt at gå forsigtigt til værks, mener Henning Jørgensen.
- Problemet er, at hvis man helt tilsidesætter den danske model og det så giver baggrund for, at flere synes, der har været et parløb mellem regeringen og KL, hvor de har styret mod en sådan konflikt, så kan det give bagslag. Man skal huske på, at en folkeskolereform - uanset hvor nødvendig den end måtte være - kræver, at folkeskolelærerne er med på den, siger han til DR Nyheder.
I aftes gik lærere og kommuner fra hinanden uden at kunne blive enige om lærernes fremtidige arbejdstid og forligsinstitutionen siger, at der ikke er planlagt flere forhandlinger.