VIDEO: Blindtest på Suhrs Madakademi - hest smager bedst

Elever fra Højskolen Suhrs Madakademiet smager på okse- og hestekød. Alle er enige om, at hestekødet er favoritten.

Mere mørt, mere dyb og kraftig smag og mørkere og sprødere skorpe. Eleverne på Højskolen Suhrs Madakademiet i København er enige om, at hestekød smager bedre end oksekød, da dr.dk præsenterede syv af eleverne for blindtest.

- Jeg kunne faktisk ikke så godt lide oksefileten, efter jeg havde smagt hestefileten, siger Caroline Løvenbalk Kold, elev på Højskolen Suhrs Madakademiet.

Efter det kom frem onsdag, at det er overvejende sandsynligt, at der er solgt frosne oksekødslasagner med hestekød i danske butikker, besluttede dr.dk at finde ud af, om det overhovedet er muligt at smage forskel på hestekød og oksekød.

Fire sanser i brug under test- Hvis man har en lasagne med hestekød og en med oksekød, kan man med 100 procents sikkerhed ikke smage forskel, fortæller Lars Sonne Hansen, forstander på Højskolen Suhrs Madakademiet.

I stedet for at teste eleverne i om de kan smage forskel på lasagerne, bliver de præstenteret for en neutral stegt oksefilet af limousinekvæg og en hestefilet af koldblodshest.

To gange testede dr.dk kødet på de studerende. Her skal de se, smage, dufte og føle konsistensen af kødet, før de kommer med et bud på, hvad der er hvad.

  • Højskolen Suhrs Madakademi ligger midt i København. (Foto: © Lea Dyrup Jensen, DR)
  • Hestebøf fra Vipperød nederst og oksebøf fra Mariager Fjord øverst. (Foto: © Lea Dyrup Jensen, DR)
  • Bøfferne får rapsolie inden stegning. (Foto: © Lea Dyrup Jensen, DR)
  • Højskoleeleven, Vilhelm Bo Bramsen, og forstander Lars Sonne Hansen steger bøfferne på en glohed pande. (Foto: © Lea Dyrup Jensen, DR)
  • Hestebøffen skæres i mundrette bidder. (Foto: © Lea Dyrup Jensen, DR)
  • På hver tallerken ligger et stykke oksebøf og et stykke hestebøf klar til smagstesten. (Foto: © Lea Dyrup Jensen, DR)
  • Højskoleeleverne skal se, smage, dufte og føle konsistensen af kødet i blindtesten. (Foto: © Lea Dyrup Jensen, DR)
  • Efter testen diskuterer forstander, Lars Sonne Hansen, salg af hestekød i Danmark med sine elever. (Foto: © Lea Dyrup Jensen, DR)
1 / 8

Mør bøf med sprød skorpe

På første hold er der blot en ud af fire, der gætter rigtigt:

- Specielt skorpen smager godt, den er helt sprød, mens bøffen er helt mør indeni, forklarer Caroline Løvenbalk Kold.

De andre er overraskede over, at de bedst kan lide hestefileten:

- Hvis jeg kan finde et sted, hvor de sælger hestekød, så vil jeg helt sikkert spise mere, siger eleven Vilhelm Bo Bramsen.

Men på det andet hold er der ingen tvivl om, hvad der er hvad:

- Jeg er vildt overrasket over, at jeg bedre kan lide hestekød end oksekød, siger Victoria Tvorup Andersen.

Pop-up restaurent med hestekød

Ifølge forstander Lars Sonne Hansen, var det normalt at spise hestekød til op i halvtredserne, men i dag er det svært at finde en slagter med hestekød. Det undrer eleverne, som helt sikkert vil spise mere hestekød:

- Det kunne være vildt fedt at lave en pop up restaurant med hestekød, siger Vilhelm Bo Bramsen efter testen.

Men selvom eleverne er vilde med hestekødet, er de enige om, at det ikke er i orden, når man på en lasagne skriver, at det er noget andet, end hvad det er.