Jens Arne Ørskov døde i 2002 i politiets varetægt, og i dag i Højesteret tabte hans mor, Jonna Ørskov, en erstatningssag, som hun havde anlagt mod politiet og Justitsministeriet.
Vestre Landsret har tidligere frikendt både Nordjyllands Politi og Justitsministeriet.
Jonna Ørskov led et snævert nederlag med dommerstemmerne tre mod to. Det er første gang i sagen forløb, at der er dommere, der har givet moren medhold i hende udlægning.
Kvinden har samtidig fået Højesterets ord for, at hun får dækket sagens omkostninger, da man med rimlighed kan sige, at der var en god grund til at føre sagen, som det hedder.
Overvejer Menneskerettighedsdomstolen
DR Nyheder erfarer, at Jonna Ørskov nu overvejer at gå videre med sagen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Jens Arne Ørskov, der dengang var 21 år, blev anholdt i forbindelse med en byfest i Løgstør. Under anholdelsen blev han voldelig og sparkede en rude i stykker på politibilen.
Betjente lagde Jens Arne Ørskov ned på maven, han fik hænderne i håndjern på ryggen og en politimand satte sig på ham. Det var under denne anholdelse, at Jens Arne Ørskov døde af et hjertestop.
Jonna Ørskov mener, at de to betjente, der anholdt Jens Arne Ørskov undlod at give ham den nødvendige hjælp, da han mistede livet på rastepladsen, hvor hans krop blev presset mod jorden.
Fik Cavling for udsendelse om sagen
Løgstørsagen fik efterfølgende konsekvenser. Rigspolitiet gjorde i 2005 alle politikredse opmærksom på faren ved at udsætte anholdte, der ligger på maven, for et kraftigt tryk. Advarslen kom efter to dokumentarudsendelser på DR, som også såede alvorlig tvivl om den dødsårsag, som en statsobducent i første omgang var nået frem til. Nemlig hjertesvigt på grund af såkaldt hyperexcitation, fordi Ørskov var stærkt ophidset og desuden påvirket.
Senere har Retslægerådet sagt, at dette kun var en del af forklaringen. Også iltmangel indgår. Vejrtrækningen blev hæmmet på grund af lejringen på maven med hænderne i håndjern på ryggen.
I 2006 fik to DR-journalister Cavling-prisen for deres tv-dokumentar "Hævet over mistanke" som fortæller historien om Jens Arne Ørskovs død i forbindelse med anholdelsen.