Landsret underkender udvisning af tuneser

Integrationsministeriet og PET får en begmand af de store i den såkaldte tunesersag. Udvisning var ulovlig.

Integrationsministeriets udvisning af tuneseren Slim Chafra er blevet underkendt af Østre Landsret. (© DR)

Integrationsministeriet og PET får en begmand af de store i den såkaldte tunesersag. Udvisning var ulovlig.

Integrationsministeriets udvisning af tuneseren Slim Chafra er blevet underkendt af Østre Landsret.

Administrativ udvisning

De beviser, som Politiets Efterretningstjeneste har haft i sagen mod tuneseren, er ikke tilstrækkelige til, at han kunne udvises efter udlændingelovens bestemmelser om administrativ udvisning.

Landsretten kritiserer også, at Slim Chafra ikke har haft tilstrækkelig mulighed for at forsvare sig i sagen, fordi PET ikke i tilstrækkelig grad har villet lægge beviserne mod ham åbent frem.

Slim Chafra blev anholdt den 12. februar 2008 og herefter administrativt udvist af Integrationsministeriet på baggrund af hemmeligstemplede oplysninger fra Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Men han slog sig gevaldigt i tøjret, den 39-årige tuneser. Han har været i Højesteret flere gange, og Folketinget har siden vedtaget to såkaldte "tuneserlove" direkte på grund af ham.

Offentligheden har stort set ikke set nogen beviser for, at den 39-årige tuneser skulle være hjernen bag et drabsplot rettet mod Kurt Westergaard, sådan som PET hele tiden har hævdet.

Hensyn til efterretningstjensten

Efterretningstjenesten er kun forpligtet til at fremlægge beviser for en dommer og en udpeget advokat under særligt hemmelige retsmøder, hvor ikke engang Slim Chafra selv måtte være til stede.

Det skyldes hensynet til efterretningstjenestens kilder og arbejdsmetoder, som det hedder.

Én ting fik tuneseren, hans forsvarer og offentligheden dog at vide, før rettens døre smækkede i: En tidligere ven af Chafra, kaldet "M", har spillet en særdeles central rolle i politiets efterforskning, og ifølge Chafra selv er han endt som et uskyldigt offer i et speget agentspil mellem eks-vennen og PET.

Forud for politiets anholdelse af Chafra, tuneseren KS og en danskmarokkaner i 2008 havde PET længe lagt ører til, hvad især KS og M talte om. Og på et tidspunkt talte KS og M om muligheden for at få Chafra til at købe en pistol med lyddæmper.

Efterfølgende blev Chafra udvist. Også KS blev udvist, men i modsætning til Chafra har han for længst selv pakket kufferten og er rejst bort.