Ambulancelæge: Udrykninger er farlige

En ambulancelæge kalder udrykninger farlige og mener de bør begænses. I de første 11 måneder af året er der ifølge Falcks egne tal sket 43 uheld under udrykning. Falck mener, at forslaget er skudt forbi.

En ambulancelæge mener, at blåt blink kun skal bruges i ganske særlige tilfælde. Udrykninger er simpelthen for farlige mener han. (Foto: © DR, DR)

Ambulancer med fuld udrykning er for farlige både for ambulancefolkene og for andre trafikanter på vejene.

Det mener den lægelige direktør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, som selv har kørt lægeambulance i 10 år i København. Her har han været vidne til mange ulykker.

- Der er den risiko, når man kører over et kryds, at man efterlader nogle biler, der er stødt sammen. Der kan være sket personskade, og de har jo ingen aktie i det ud over at de tilfældigvis har været i det kryds når ambulancen er kørt ud, siger Torben Mogensen til TV2/Lorry.

Bør kun bruges i meget kritiske situationer

Torben Mogensen mener, der bør skæres kraftigt ned på antallet af udrykninger, så de kun bruges, når patienten befinder sig i en meget kritisk situation.

- De få minutter man sparer, opvejer ikke den risiko, som ofte er forbundet med udrykningskørslen, siger Torben Mogensen.

Falcks redningschef er uenig i Torben Mogensens synspunkt:

- Tit og ofte når vi kører i en udrykning så er det sekunder det drejer sig om. Det kan f.eks. være et hjertestop eller et alvorligt astmatilfælde. Med den trafiktæthed, som vi oplever her i regionen, gør det en forskel at køre med udrykning, siger Jørgen Mieritz.

Falck kører omkring 45.000 udrykninger om året i Københavns Amt, Frederiksborg Amt og på Bornholm. I årets 11 første måneder er en ambulancefører kommet alvorligt til skade og der er sket 43 uheld med materiel skade.