Røgskyerne over den syriske by Kobane er blevet nærmest den ikoniske illustration på den internationale koalitions kamp mod terrorbevægelsen Islamisk Stat, der i løbet af året har vundet voldsomt frem i både Irak og Syrien med deres brutale metoder. Den internationale koalition har bombet Kobane fra luften, mens kurdiske styrker har kæmpet kampen fra jorden for at holde Islamisk Stat ude af byen, der ligger klods op ad grænsen til Tyrkiet. (Foto: © Kai Pfaffenbach, Scanpix)
1 / 17
Terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) har været på læberne af de fleste i løbet af 2014, mens de har indtaget område efter område i både Irak og Syrien. Gruppen har eksisteret i adskillige år, har rødder i Irak og har vokset sig større og stærkere i den syriske borgerkrig. I juni udråbte gruppen et kalifat - en islamisk stat - med lederen Abu Bakr al-Baghdadi som kalif. I Syrien har de udnævnt byen Raqqa som deres hovedsæde. (Foto: © Stringer, Scanpix)
2 / 17
De overvældende flygtningestrømme fra først Syrien har været en udenrigspolitisk problematik i adskillige lande. Mens i omegnen af 3,5 millioner syrere er flygtet fra den syriske borgerkrig, tvang terrorbevægelsen Islamisk Stat tusinder af irakere fra yazidi-minoriteten over grænsen til Syrien, da jihadisterne havde indtaget byen Sinjar i det nordlige Irak. I IS' øjne er alle, der afviger fra deres fortolkning af islam, vantro og bliver sat over for et valg om at konvertere, betale beskyttelsespenge, blive henrettet eller holdt som sexslaver. (Foto: © Stringer, Scanpix)
3 / 17
Kurdiske pershmega-krigere kæmper i september mod IS' styrker ved Zummar, når den irakiske by Mosul, som IS kontrollerer. (Foto: © Ahmed Jadallah, Scanpix)
4 / 17
Sammenstødene på Uafhængighedspladsen i Kiev blev bare starten på en krig mellem pro-russiske seperatister og styret i Kiev. (Foto: © Stringer, Scanpix)
5 / 17
Konflikten i det østlige Ukraine fik tragiske konsekvenser for 298 passagerer omborg på passagerflyet MH17, der var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur. Flyet blev skudt ned af pro-russiske separatister, da det fløj over Donetsk-regionen i Østukraine. (Foto: © Bulent Kilic, Scanpix)
6 / 17
Blodige opgør fortsætter også i Libyen, hvor oprørsgrupper og regeringsstyrker fortsat støder sammen. I august belejrede en gruppe ved navn Libya Dawn hovedstaden Tripoli efter månedslange kampe med en rivaliserende gruppe. (Foto: © Esam Omran, Scanpix)
7 / 17
Mens internationale styrker ligeså stille bliver trukket ud af Afghanistan bliver voldsbølgerne ved med at skylle. Den 13. december gik en bilbombe af i hovedstaden Kabul og kostede mindst seks afganske soldater livet. Taliban har efterfølgende taget ansvar for angrebet. (Foto: © Florian Plaucher, Scanpix)
8 / 17
Også Sydsudan er plaget af uroligheder og hungersnød. (Foto: © Mohamed Nueldin Abdallah, Scanpix)
9 / 17
Sydsudan lider under stadigt tiltagende sekterisk vold og hungersnød. Et år efter konfliktens start har titusinder mistet livet ifølge menneskerettighedsorganisationer. (Foto: © Nichole Sobecki, Scanpix)
10 / 17
Den kristn militse anti-balakas krigere er berygtede som bestialske dræbere, der skærer halsen over på børn, slagter hele familier og jævner landsbyer med jorden i Den Centralafrikanske Republik. (Foto: © Sia Kambou, Scanpix)
11 / 17
Konflikten i Den Centralafrikanske Republik er det seneste år blevet mere og mere blodig. Over en million mennesker er drevet flugt, og konflikten begynder i stigende grad at ligne et religiøst opgør mellem kristne og muslimer. (Foto: © Fred Dufour, Scanpix)
12 / 17
Ifølge WHO har 7000 mennesker mistet livet til den livstruende ebola-virus, der har hærget i Vestafrika siden starten af året. (Foto: © Francisco Leong, Scanpix)
13 / 17
Ebola-udbruddet i Vestafrika brød ud i starten af året og har ifølge verdenssundhedsorganisationen kostet omkring 7000 mennesker livet. (Foto: © Kenzo Tribouillard, Scanpix)
14 / 17
2014 blev året, hvor den syriske borgerkrig gik ind i sit fjerde år med fortsatte kampe mellem oprørsgrupper og det syriske regime med Bashar al-Assad i spidsen, mens terrorbevægelsen Islamisk Stat vinder frem i både Irak og Syrien, hvor de presser oprørsgrupperne. Flere end 200.000 mennesker har mistet livet i borgerkrigen, over tre millioner er drevet på flugt over landets grænser, mens dobbelt så mange syrere er på flugt inde i landet. På billedet har en af regimets kontroversielle tøndebomber ramt Syriens største by, Aleppo. (Foto: © Zein al-Rifai, Scanpix)
15 / 17
I løbet af sommeren fløj raketter på tværs af grænsen mellem Israel og Gaza-striben. Mens den palæstinensiske milits' missiler blev opfanget af Israels Iron Dome, ramte angrebene og den israelske landoffensiv palæstinenserne i Gaza hårdt. (Foto: © Thomas Coex, Scanpix)
16 / 17
Uafhængighedspladsen i Ukraines hovedstad, Kiev, blev omdannet til en regulær kampplads i starten af året. Demonstranter havde siden oktober 2013 belejret pladsen, og i januar blev der sat hårdt mod hårdt, da ukrainske politistyrker stormede barrikaderne. (Foto: © Vasily Maximov, Scanpix)
17 / 17