Jordan huser 650.000 flygtninge. Godt 120.000 af dem bor i verdens næststørste flygtningelejr, Zaatari. De jordanske myndigheder har stillet området til rådighed og sørger også for sikkerheden i lejren. (Foto: © Mandel Ngan, Scanpix)
1 / 15
Jordan har et indbyggertal på 6,5 millioner. Derudover bor 650.000 flygtninge i landet - en stor del af dem kommer fra Syrien. Økonomien i Jordan er under pres, og det samme er infrastrukturen, når det kommer til vand, elektricitet og renovation. Også uddannelses- og sundhedssystemet er presset. (Foto: © Mads Nissen, Scanpix)
2 / 15
Zaatari-lejren ligger tæt på grænsen mellem Syrien og Jordan og er den næststørste flygtningelejr i verden. (Foto: © Khalil Mazraa, Scanpix)
3 / 15
I september sidste år besøgte Tue Blædel, der er journalist på P3 Nyhederne, Zaatari-lejren i Jordan, hvor han mødte Abu Allah-familien på billedet. Indtil de flygtede, havde de et stort bageri i Deraa i Syrien. Nu laver de brød på jorden, som de sælger for at overleve i Zaatari-lejren. (Foto: © Tue Blædel, DR)
4 / 15
'De to var blandt en gruppe mænd der lige var ankommet til lejren uden deres familier som enten var døde eller forsvundet, derfor havde de fundet sammen og hjalp hinanden. Manden i kørestolen havde fået granatsplinter i låret, og var ved at blive hjulpet hen på det nærmeste toilet,' skriver DR-journalist Tue Blædel til billedet, som han tog under et besøg i Zaatari-lejren i Jordan. (Foto: © Tue Blædel, DR)
5 / 15
Alle ejendele af pakket ned i kufferter og poser, når syrere ankommer til Zaatari-lejren i Jordan. (Foto: © Tue Blædel, DR)
6 / 15
Godt en million syrere har krydset grænsen til Libanon. I den sydlige del af landet er det ikke usædvanligt, at der opstår kampe mellem den libanesiske shia-milits Hizbollah og oprørsgrupper fra Syrien. Her er et sammenstød endt i, at en flygtningelejr i Arsal er delvist brændt ned. (© Scanpix)
7 / 15
Cirka fire millioner mennesker bor i Libanon, men derudover skal der lægges en million flygtninge fra Syrien til. Det høje antal flygtninge påvirker både den økonomiske, politiske og sociale stabilitet i landet. (Foto: © Jamal Saidi, Scanpix)
8 / 15
Havnebyen Tripoli i det nordlige Libanon lider, ligesom resten af landet, under det store antal flygtninge, som har påvirket på den økonomiske, politiske og sociale stabiliet i landet. På grænseområderne til Syrien opstår der ofte kampe, som skyller ind fra det borgerkrigshærgede land. (© Scanpix)
9 / 15
I slutningen af september endte et sammenstød mellem oprørsgrupper i den sydlibanesiske by Arsal med at en flygtningelejr blev sat i flammer. (© Scanpix)
10 / 15
Også Irak tager imod flygtninge, mens den jihadistiske gruppe Islamisk Stat vinder frem. Hundreder af telte er blevet sat op Ayden-lejren i byen Khanaqin, som ligger 160 kilometer nordøst for Bagdad. (Foto: © Safin Hamed, Scanpix)
11 / 15
Irakere er flygtet fra de hellige krigere fra gruppen Islamisk Stat og søger tilflugt i en flygtningelejr i det nordøstlige Irak. (Foto: © Safin Hamed, Scanpix)
12 / 15
En kvinde fra yazidi-minoriteten er drevet på flugt til Bajed Kadal-lejren i Irak, da gruppen Islamisk Stat iværksatte en offensiv i Sinjar i september. (Foto: © Youssef Boudlal, Scanpix)
13 / 15
Tyrkiet har taget imod i omegnen af en million syrere på flugt, og hundredetusinder kommer til i disse dage, hvor Islamisk Stat vinder frem i det nordlige Syrien og Irak. Landet har cirka 75 millioner indbyggere. (Foto: © Ozan Kose, Scanpix)
14 / 15
Sidste år havde flygtninge i den libanesiske Bekaa-dal store problemer med at modstå kulden, da vinteren begyndte at presse sig på. (Foto: © AFP, Scanpix)
15 / 15