Gå til indhold

BILLEDSERIE Militæret har overtaget regeringsmagten i Thailand

  • Thailand har oplevet mange militærkup i tidens løb. Nu har den thailandske hærchef erklæret, at militæret har overtaget magten i Thailand. (Foto: © Pornchai Kittiwongsakul, Scanpix)
  • Her ses den thailandske hærchef forlade det ufrugtbare møde mellem de stridende politiske parter. Mødets ufrugtbarhed har medført, at hæren har overtaget magten. (Foto: © Pornchai Kittiwongsakul, Scanpix)
  • Thailandske soldater holder vagt for hærchefen. (Foto: © Pornchai Kittiwongsakul, Scanpix)
  • Soldater på patrulje, efter at hærchefen havde haft mødet med landets stridende politiske parter. Hærchefen har erklæret, at militæret har overtaget regeringsmagten i landet. (Foto: © Pornchai Kittiwongsakul, Scanpix)
  • Der er mange soldater i gadebilledet i Bangkok, Thailands hovedstad. (Foto: © Pornchai Kittiwongsakul, Scanpix)
  • Turister passerer et militærkøretøj, der er på patrulje i Bangkoks gader. (Foto: © Rungroj Yongrit, Scanpix)
  • En regeringskritisk demonstrant taler i megafon nær regeringsbygningen i Bangkok. Soldater er blevet sendt ud i byen for at opretholde ro og orden. (Foto: © Nicolas Asfouri, Scanpix)
  • Her ses to af de soldater, der bevogtede et møde mellem de stridende parter i den politiske konflikt i Thailand. (Foto: © Damir Sagolj, Scanpix)
  • En thailandsk soldat holder vagt ved en militær kontrolpost. Det thailandske militær har indsat soldater i Bangkok for at opretholde ro og orden i forbindelse med den verserende politiske konflikt. (Foto: © Rungroj Yongrit, Scanpix)
  • Det thailandske militær begrundede den indledende erklærede undtagelsestilstand med, at det var nødvendigt at holde ro og orden i Bangkok for at undgå, at Thailand skulle blive det næste Egypten eller Ukraine. (Foto: © Manan Vatsyayana, Scanpix)
  • Militæret i Thailand har oprettet flere kontrolposter i og omkring Bangkok. Her ses en kontrolpost ved en motorvej i provinsen Ayutthaya. (Foto: © Chaiwat Subprasom, Scanpix)
  • Kontrasten mellem civilbefolkningen og militæret i Bangkok er slående. Men det er ikke en uvant situation for befolkningen. (© Scanpix)
1 / 12

Thailands hærchef har ifølge internationale medier erklæret, at militæret har overtaget regeringsmagten.

Det er sket, efter at det viste sig, at et forsoningsmøde mellem landets stridende politiske parter på initiativ af militæret ikke formåede at løse den fastlåste politiske situation i Thailand.

Thailand har i månedsvis været plaget af demonstrationer og voldelige konflikter mellem politiske grupperinger.

Hærchefen siger, at grundlaget for at overtage regeringsmagten i Thailand er at genoprette ro og orden i landet.

Se billederne øverst i artiklen.

Seneste nyt

  1. En ny regel i professionel cykelsport betyder, at man ikke længere må slippe hænderne fra styret. Medmindre man vinder.

  2. Én ud af de seks mænd erkender sig delvist skyldig.

  3. Datatilsynet undersøger Alles Lægehus' håndtering af datalæk

    Datatilsynet har fået en række henvendelser og klager efter det læk af patientoplysninger, som er sket ved Alles Lægehus.

    Det skriver Datatilsynet i en pressemeddelelse.

    Lægehuset har anmeldt lækket som et brud på persondatasikkerheden til Datatilsynet.

    Datatilsynet er i gang med at behandle bruddet og vil i den forbindelse vurdere, om Alles Lægehus har håndteret bruddet i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne, herunder især kravene til at etablere passende sikkerhedsforanstaltninger.

    Derudover vil tilsynet også vurdere, om Alles Lægehus korrekt og rettidigt har anmeldt og underrettet Datatilsynet og de berørte patienter.

    Når Datatilsynet har undersøgt bruddet, vil tilsynet give besked.

  4. Angreb i russiske byer nær Moskva tager til i omfang.

  5. Skib fra Forsvaret ligger klos op ad russisk skib i Kattegat

    Et skib fra det danske forsvar holder i øjeblikket tæt kontakt til det russiske skib 'Yantar', der ligger lige ud for Skagen.

    Skibet ligger i internationalt farvand tæt på dansk territorium, skriver Ekstra Bladet ud fra data på hjemmesiden Vesselfinder, der overvåger skibe.

    Over for B.T. bekræfter vagthavende officer ved forsvarets operationscenter Stig Olsen, at Søværnet er til stede, men at man ikke opfatter det russiske skib som en trussel.

    - Det er en almindelig rutinemæssig operation. Vi er altid optaget af, hvad der foregår i vores farvand, siger han.

    Skibet er de seneste dage blevet overvåget af den britiske flåde, efter at det blev spottet i britisk farvand i sidste uge, skriver BBC.

  6. Puffbar-handel mellem teenagere endte i knivstikkeri

    En 15-årig dreng fremstilles i dag i grundlovsforhør, hvor han er sigtet for grov vold efter at have stukket en 16-årig i ryggen med en kniv torsdag aften ved en kirke i Nimtofte.

    Det skriver Østjyllands Politi på det sociale medie X.

    Hændelsen skete ifølge politiet i forbindelse med en handel med puffbars.

    Grundlovsforhøret finder sted klokken 13, og anklager anmoder om lukkede døre.

    Østjyllands Politi skriver yderligere på X, at de er til stede i Nimtofte midtby med ekstra tryghedsskabende patruljer i dag og i morgen mellem klokken 15 og 18.

  7. Færre børn holder af at læse. En minister, en lærer, en professor, en mor og en skoleelev kommer med deres bud på løsninger.

  8. Skole i Greve evakueret: Flere elever har fået ubehag og hoster

    Opdateret klokken 11.21 med nye oplysninger.

    Arenaskolen i Greve er her til formiddag blevet evakueret, efter at "flere personer" har fået ubehag og er begyndt at hoste. Kemisk beredskab er til stede på skolen for at undersøge årsagen.

    Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på det sociale medie X.

    Ifølge kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist er det alle elever, lærere og andet personale på skolen, som er blevet evakueret og nu er ude af skolen.

    Hun oplyser, at det er elever i den samme klasse, der pludselig begyndte at hoste. Hvilket fag, eleverne havde på tidspunktet, er der endnu ingen meldinger om.

    På X skriver politiet, at dem, der har det skidt, bliver tilset af en læge.

    Udover politiet er brandvæsenet og ambulancer til stede.

  9. Person anholdt efter skud mod rockerklubhus

    En 26-årig mand er anholdt, efter Østjyllands Politi i aftes fik oplysninger om, at der var blevet skudt mod Hells Angels klubhus på Rådmands Boulevard i Randers. Ingen personer blev ramt.

    - Vi skal have klarlagt motivet, og det er klart, at vi også ser på, om det her kan have rod i en bandekonflikt, og om den anholdte kan have nogle relationer i miljøet, siger vicepolitiinspektør Flemming Nørgaard i en pressemeddelelse.

    Politiet har lavet flere tekniske undersøgelser omkring klubhuset, men der mangler stadig en del, før hændelsesforløbet står klart.

    - Vi hører rigtig gerne fra vidner, som kan have set nogle mistænkelige personer eller køretøjer omkring klubhuset eller som måske har hørt et skud omkring natten til torsdag eller torsdag, siger Flemming Nørgaard.

  10. Kongresmedlem vil ændre forfatning, så Trump kan få endnu en præsidentperiode

    En amerikansk præsident kan sidde på magten i to perioder på hver fire år. Men hvis det står til det republikanske kongresmedlem Andy Ogles, skal reglerne laves om.

    I en pressemeddelelse foreslår han en ændring af USA's forfatning, som gør det muligt for Donald Trump at stille op som præsident for tredje gang, når hans nuværende periode udløber i januar 2029.

    - Han (Trump, red.) har bevist, at han er den eneste skikkelse i moderne historie, der er i stand til at vende vores nations forfald og genoprette Amerika til storhed, og han skal have den nødvendige tid til at nå det mål. Til det formål foreslår jeg en ændring af forfatningen, lyder det blandt andet.

    Ifølge mediet Axios har ændringen praktisk talt ingen chance for at blive godkendt.

  11. Ukraine sænker værnepligtsalderen for at styrke militæret

    For at udvide antallet af soldater i hæren er Ukraine ved at lægge sidste hånd på en værnepligtsreform, der skal sænke alderen for værnepligtige fra de nuværende 25 til 18 år.

    Det siger Pavlo Palisa, der er stabschef for den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, til nyhedsbureauet AP.

    - Forsvaret af staten er ikke kun hærens ansvar, det er enhver ukrainsk statsborgers ansvar, og det er deres pligt, lyder det blandt andet fra Pavlo Palisa.

    I april sidste år sænkede Ukraine værnepligtsalderen fra 27 til de nuværende 25 år. Gennemsnitsalderen for de ukrainske soldater er p.t. over 40 år.

  12. Naboer strømmede til borgermøde om den tredje limfjordsforbindelse.

  13. Ny lov betyder, at alle danske kommuner skal føre mere tilsyn med virksomheders affaldssortering.

  14. Lukasjenko benåder 15 fanger to dage før præsidentvalg

    15 fanger er i dag blevet benådet af Belarus' præsident, Aleksandr Lukasjenko, skriver det statslige nyhedsbureau Belta ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    Mediet skriver, at det drejer sig om otte personer, der er dømt for ekstremistiske handlinger, og syv personer dømt for narkokriminalitet.

    Benådningen kommer, to dage før præsidentvalget i Belarus på søndag. Her ventes Lukasjenko at vinde endnu en valgsejr, da han i praksis har fjernet den politiske opposition.

    Ved seneste valg i 2020 vandt Lukasjenko, der kaldes Europas sidste diktator, med 80 procent af stemmerne, hvilket fik kritikere til at tale om bedrageri, skriver nyhedsbureauet AP.

    Aleksandr Lukasjenko har siddet på magten siden 1994.

  15. Den danske målmand har spillet på højt niveau ved VM i håndbold.

  16. Novak Djokovic kommer ikke til at spille Davis Cup i Danmark

    Når det danske herrelandshold i tennis om en uge skal spille Davis Cup mod Serbien i Royal Arena, bliver det uden verdensstjernen Novak Djokovic.

    Den 24-dobbelte grand slam-vinder måtte tidligere i dag trække sig fra sin semifinalekamp mod Alexander Zverev ved Australian Open med en skade i baglåret.

    På det efterfølgende pressemøde bekræftede Djokovic, at han ikke når at blive klar til opgøret mod Danmark, som finder sted den 31. januar og 1. februar.

    - Jeg kommer ikke til at spille Davis Cup, og turneringen i Doha om nogle uger er også stadig usikker, sagde Djokovic til den serbiske presse.

    I den engelske del af pressemødet forklarede Djokovic, at han allerede inden kampen var nervøs for, om han kunne gennemføre kampen.

    - Jeg har gjort alt, jeg kunne for at forbedre min muskelskade. Medicin, bind og fysioterapi har hjulpet til en vis grad. Men mod slutningen af sættet gjorde det mere og mere ondt, og det blev for meget til sidst.

    - Ærgerlig afslutning, men jeg prøvede, siger han.

    Davis Cup-kampen mellem Danmark og Serbien vises på DRs kanaler.

  17. Enhedslisten-byrådsmedlem får skældud af partiet efter ytring af holdninger om kønsskifte

    I går var byrådsmedlem i Norddjurs Kommune Ulf Harbo igen kaldt til samtale med Enhedslistens forretningsudvalg på grund af sine holdninger.

    Sidste gang var det på grund af hans holdning til de mange kønsidentiteter. Denne gang er det fordi han har udtalt, at aldersgrænsen for medicinsk kønsskifte bør være 25 år.

    Dét resulterede i en halv times dialog med udvalget om deres overvejelser om at ekskludere Ulf Harbo fra partiet. Noget, der ærgrer ham, da han ikke mener, at hans holdninger på området strider imod Enhedslistens politik om børns selvbestemmelse og kønsskifte af børn.

    - Det er jo ikke grundlæggende ting, vi er uenige om, det er en lillebitte identitetspolitisk niche.

    Det er nu op til Enhedslistens hovedbestyrelse, om Ulf Harbo må blive i partiet.

  18. Politi undersøger 'hændelse' på adresse i Randers

    Østjyllands Politi er i øjeblikket til stede på en adresse på Rådmands Boulevard i Randers.

    Det oplyser politikredsen på det sociale medie X.

    - Vi er i gang med at undersøge en hændelse nærmere og har ikke yderligere info pt. Vi melder ud senere, står der blandt andet.

    Ifølge billeder fra stedet, som Randers Amtsavis bringer, er politiet til stede med hunde, ligesom der er sat afspærringer op.

    Mediet skriver, at der på gaden, hvor politiet arbejder, ligger et klubhus, som tilhører Hells Angels.

  19. Dronning Margrethes yngste barnebarn fylder 13 år

    I anledningen af fødselsdagen har kongehuset offentliggjort et nyt billede af komtessen, som er taget af prinsesse Marie. (Foto: © Kongehuset)

    Komtesse Athena, der er datter af prins Joachim og prinsesse Marie, bliver i dag teenager og fylder således 13 år.

    Hun blev oprindeligt født prinsesse til Danmark, men fra nytåret 2023 blev den titel sløjfet og erstattet af en adelstitel. Det vakte efterfølgende en del debat, som blandt andre prins Joachim kastede sig ind i.

    Athena er prins Joachim og prinsesse Maries yngste barn. De to har derudover 15-årige grev Henrik sammen. Fra et tidligere ægteskab har prins Joachim sønnerne grev Nikolai og grev Felix på henholdsvis 25 og 22 år.

    I 2023 flyttede komtesse Athena og resten af familien til Washington D.C., hvor prins Joachim arbejder som forsvarsindustriattaché ved den danske ambassade.

  20. Lærerstuderende i hovedstadsområdet skal rustes til at hindre digital kriminalitet

    Politikredsene i København, Nordsjælland og på Vestegnen skal hjælpe Københavns Professionshøjskole med at uddanne skolelærere.

    Målsætningen er, at de kommende lærere i højere grad skal kunne hjælpe børn og forældre i forbindelse med kriminalitet, krænkelser og andre ubehagelige episoder på internettet og sociale medier.

    Lis Madsen, der er institutchef for læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole, ser frem til samarbejdet.

    - Det er rigtig godt at have et samarbejde med politiet, for de har en anden viden og en anden tilgang til det, som kan supplere det, vores undervisere kan trække frem. De har måske også en anden legitimitet, fordi det er det, de arbejder med til dagligt, siger hun.

  21. Parti vil stoppe dyremishandling med nyt 'kørekort'

    For at forhindre at dyrevelfærdsloven bliver overtrådt, vil Alternativet have indført et såkaldt dyrekort, der minder om kørekortet.

    Første gang man overtræder dyrevelfærdsloven, får man et klip i kortet og en bødestraf. Anden gang får man endnu et klip og en større bøde. Tredje gang mister man så retten til at holde dyr.

    - Vi ser alt for mange eksempler på, at dyrevelfærd ikke tages alvorligt, og at husdyr bliver udsat for dyremishandling.

    - Det er på tide, at vi sætter ind med hårde sanktioner over for de landmænd, der ikke overholder loven, siger dyrerettighedsordfører for Alternativet Helene Brydensholt i en skriftlig kommentar til Ritzau.

  22. Ved kysterne kan man nogle steder opleve hård kuling og vindstød tæt på storm.

  23. Tre eksplosioner i Sverige: To personer kørt på hospitalet

    I løbet af aften- og nattetimerne har tre eksplosioner fundet sted forskellige steder i Sverige. To personer er blevet kørt på hospitalet, en af dem er alvorligt såret, skriver Sveriges Radio.

    Sent i aftes fandt den første eksplosion sted i en beboelsesejendom i Farsta syd for Stockholm. En lejlighedsdør blev løsnet, og i alt blev fire-fem etager beskadiget, oplyser Ola Österling, der er politiets talsperson.

    To personer, som begge befandt sig i lejligheden, hvor døren gik løs, blev kørt til behandling på hospitalet. Den ene er kvæstet, den anden alvorligt såret, siger Ola Österling.

    I nat fik en port i Malmø mindre skader efter en anden eksplosion, mens den tredje fandt sted i Eskilstuna, hvor noget eksploderede i en bil.

  24. Skotland, Irland og Nordirland bliver ramt af voldsomt vejr fredag.

  25. Udtalelserne rykker ikke ved Danmarks ligestillingspolitik, lyder det fra minister.

  26. Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic kunne ikke gennemføre sit semifinaleopgør mod Alexander Zverev ved Australian Open.

  27. Politiet har sidste år sigtet færre vanvidsbilister end de foregående år.

  28. Kulturminister nedsætter udvalg, som skal modernisere TV 2's regioner

    TV 2's regioner skal gøres tidssvarende, mener kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), der nedsætter et udvalg, som skal undersøge, hvordan regionerne kan moderniseres.

    Baggrunden er, at tal fra Kulturministeriet viser, at antallet af lokale medier falder.

    - I en tid, hvor rigtig journalistik og troværdige nyheder kæmper om pladsen med falske nyheder og misinformation, er vilkårene for lokale og regionale medier ekstra pressede, siger ministeren til Ritzau.

    TV 2's regionale tv-stationer har både penge og platforme til at modvirke udviklingen, men ifølge ministeren udnyttes det ikke optimalt.

    Jakob Engel-Schmidt vil ikke sige, hvad han vil ændre, før udvalget kommer med sine forslag, som ventes inden udgangen af året.

  29. Danmark har flere potentielle modstandere i kvartfinalen. Få overblikket her.

  30. Borgernes Parti er blevet opstillingsberettiget til Folketinget, og ny måling viser, at partiet er tæt på at komme over spærregrænsen.

  31. Ombudsmand vil undersøge unges forhold i danske fængsler

    Unges forhold i fængsler og arrester skal under lup i 2025, hvor Ombudsmandens Børnekontor vil føre tilsyn med kriminalforsorgens institutioner, hvor der ellers primært er voksne indsatte.

    - Med tilsynene vil vi bidrage til at sikre, at de (unge, red.) bliver behandlet værdigt, hensynsfuldt og i overensstemmelse med deres rettigheder, siger Folketingets midlertidige ombudsmand, Henrik Bloch Andersen.

    Fokus bliver institutionernes brug af magt, isolation og udelukkelse af unge fra fællesskaber. Derudover vil ombudsmanden se på, hvordan de unge bliver informeret om deres rettigheder samt fængslernes tilbud om blandt andet undervisning.

    Ifølge kriminalforsorgen blev der i 2023 indsat 139 unge mellem 15 og 17 år i fængsler og arrester.

  32. En stribe billeder af Donald Trumps første arbejdsuge som USA's 47. præsident.

  33. Trump afviser at garantere økonomisk bidrag til Nato

    Igen torsdag underskrev USA's nytiltrådte præsident, Donald Trump, en række præsidentielle dekreter i Det Ovale Værelse foran pressen. (Foto: © YURI GRIPAS / POOL, Ritzau Scanpix)

    USA's præsident, Donald Trump, er ikke sikker på, at USA skal bruge penge på Nato længere.

    Det siger han til journalister i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus.

    - Jeg er ikke sikker på, at vi skal bruge noget som helst, men vi skal helt sikkert hjælpe dem, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters efter at have underskrevet en række dekreter.

    - Vi beskytter dem. De beskytter ikke os, tilføjer han.

    Samtidig gentager Trump et krav om, at de øvrige 31 medlemmer af den vestlige forsvarsalliance skal bruge fem procent af deres bruttonationalprodukt (bnp) på forsvar - en markant stigning fra det nuværende mål på to procent.

    USA betaler 15,8 procent af Natos årlige udgifter på omkring 3,5 milliarder dollar, svarende til cirka 25 milliarder kroner. Det er den største andel sammen med Tysklands, viser en opgørelse fra sidste år.

    USA's samlede forsvarsbudget overgår alle andre Nato-medlemmers og udgjorde i 2023 816,7 milliarder dollar - cirka 5848 milliarder kroner. Det er mere end halvdelen af alliancens samlede udgifter.

  34. 35-årige Rasmus Kragh har som den første dansker nogensinde nået Sydpolen på egen hånd efter 1130 kilometer på ski fra kysten af Antarktis.

  35. Skoler og den offentlige transport forbereder sig på at lukke forud for stormen Éowyn, der ventes at ramme Nordirland, Irland og Skotland.

  36. Emil Nielsen var slet ikke til at stoppe i det danske bur torsdag aften.

  37. Et drømmemål sikrede FC Midtjylland en sejr i Europa League.

  38. Trump lover at afsløre alt om drabene på Kennedy og Martin Luther King

    Her ses John F. Kennedy i en bilkortege i Dallas i delstaten Texas 22. november 1963, cirka et minut før han blev skudt. Ved siden af ham sidder hans hustru, daværende førstedame Jacqueline Kennedy. (Foto: © Jim Altgens, Associated Press)

    Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil have frigivet hidtil hemmeligstemplede dokumenter om drabene på tidligere præsident John F. Kennedy, ekspræsidentens bror Robert Kennedy og borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King Jr.

    Præsidenten har således underskrevet et dekret om at frigive materialet, der har været hemmeligstemplet siden drabene i 1960'erne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    - Alt vil blive afsløret, siger Trump på et pressemøde.

    Trump gav et lignende løfte under sin første embedsperiode fra 2017 til 2021, og der blev da også frigivet en del dokumenter om drabet på daværende præsident John F. Kennedy i 1963.

    Men Trump kom på det tidspunkt under pres fra forbundspolitiet FBI og efterretningstjenesten CIA og lod en betydelig bunke dokumenter forblive i arkiverne.

    Drabene på de tre markante mænd rystede USA i 1960'erne.

    Særligt drabet på John F. Kennedy har i årtier været omgærdet af konspirationsteorier.

    Mange amerikanere tror ikke på den officielle forklaring, om at en enkelt gerningsmand - Lee Harvey Oswald - dræbte præsidenten.

  39. Både Mathias Gidsel og Magnus Saugstrup roste Schweiz for at tage initiativ med en mandsopdækning af den danske stjerne.

  40. Det skaber mistrivsel at overvåge og optage medarbejdere, mener fagforening.

  41. Emil Nielsen var skudsikker i det meste af kampen mod Schweiz, da Danmark sikrede en plads i kvartfinalerne.

  42. Nikolaj Jacobsen er tilfreds med at landsholdet har nået det første delmål ved VM.

  43. Fransk kvinde, der stoppede med at have sex med sin mand, får medhold ved menneskerettighedsdomstol

    En kvinde, der nægter at have sex med sin mand, bør ikke betragtes som "skyldig" af domstolene i tilfælde af skilsmisse.

    Det har Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i dag slået fast på baggrund af en sag indbragt af en nu 69-årig fransk kvinde.

    Kvindes mand fik i 2012 godkendt en skilsmisse ved en fransk domstol med den begrundelse, at hun var den eneste skyldige i bruddet, fordi hun var holdt op med at have sex med ham, skriver The Guardian.

    Kvinden anfægtede ikke skilsmissen, som hun også havde søgt, men klagede derimod over begrundelsen.

    Menneskerettighedsdomstolen slår fast, at de franske domstole har krænket kvindens ret til respekt for privatliv og familieliv.

    - Jeg håber, at denne beslutning vil markere et vendepunkt i kampen for kvinders rettigheder i Frankrig, siger kvindens advokat, Lilia Mhissen, til nyhedsbureauet Reuters.

  44. USA's sanktioner kan blive dyrt for Rusland - men hvor anstrengt er den russiske økonomi egentlig?

  45. Danmark er med sejren over Schweiz klar til VM-kvartfinalen.

  46. Pakistaner får 30 års fængsel for kødøkse-angreb ved Charlie Hebdo-lokaler

    En 29-årig pakistaner er blevet idømt 30 års fængsel for at have forsøgt at dræbe to unge med en kødøkse uden for satirebladet Charlie Hebdos tidligere kontor.

    De to unge blev alvorligt såret i angrebet, der fandt sted i 2020 i den franske hovedstad Paris.

    Pakistaneren troede fejlagtigt, at Charlie Hebdo stadig havde sine lokaler på stedet, og angrebet var en reaktion på, at det satiriske magasin havde genudgivet Muhammed-karikaturerne.

    I løbet af retssagen blev det blevet forklaret, at gerningsmanden var blevet radikaliseret af en pakistansk prædikant, der havde opfordret til halshugning af blasfemikere "for at hævne profeten", skriver Ritzau.

    Det er lidt over ti år siden, at 12 mennesker blev dræbt i et angreb mod magasinet, efter at det havde bragt karikaturtegninger af profeten Muhammed.

  47. Dommer blokerer Trumps dekret om medfødt statsborgerskab

    En føderal dommer i USA har spændt ben for præsident Donald Trumps ønske om at fjerne den automatiske ret til amerikansk statsborgerskab, hvis man er født i USA.

    Dommer John Coughenour betegner Trumps tiltag som "åbenlyst forfatningsstridigt" og indfører derfor et midlertidigt forbud mod, at det bliver ført ud i livet.

    Det var fire delstater under demokratisk ledelse, der var gået til domstolen i Seattle for at få nedlagt det midlertidige forbud.

    Ifølge den amerikanske forfatning får alle, der er født i USA, amerikansk statsborgerskab ved fødslen. Det gælder også børn af illegale indvandrere.

    Men Trump havde i sit dekret givet amerikanske myndigheder ordre til at nægte at anerkende det statsborgerskab, hvis hverken barnets far eller mor er amerikanske statsborgere eller har lovligt ophold i USA.

  48. FC Midtjylland åbner sæsonen ude mod Ludogorets Razgrad

  49. I dag har et bredt flertal i Folketinget vedtaget en lov, der blandt andet betyder større bøder for butikstyveri. Men den får blandede modtagelser i detailhandlen.

  50. Stykket om drukkenbolten Jeppe, som baronen udsætter for en grov spøg, spillede første gang i 1722.

Mere fra dr.dk